Loot Boxes zijn voorlopig nog wel onderwerp van gesprek. Rechters zijn nog volop in discussie of het gokken betreft en of het aangepakt moet worden. Voorlopig mag het nog en dus doen games mee aan de trend. PlayerUnknown’s Battlegrounds voegt nieuwe boxen toe aan de game en is ook eerlijk over de droprates.

Hopelijk ben jij niet iemand die alle loot van PUBG wil verzamelen, anders kan het best wel een tijdje gaan duren. De kans op de meest zeldzamere items blijkt 0,01% te zijn. Onder andere de Cloth Mask en de Sleeveless Biker Jacket blijken zo zeldzaam, dat slechts 1 op de 10.000 juiste loot crates deze items zal droppen. Met de limiet van 6 crates per weer die gekocht kunnen worden en het feit dat er 4 verschillende random loot crates zijn: wanderer (10% kans), survivor (10% kans), biker (40% kans) en desperado (40% kans) blijkt het erg lang te duren om de meest zeldzame items van de biker of desperado crates te verzamelen. Voor de Biker Jacket moet je naar verwachting 80 jaar aan de slag met PUGB en de 6 crates per week binnenhalen. Zo heeft Arstechnica berekend.

Het is wel te hopen dat het jasje rond het jaar 2100 nog een beetje in de mode is. Heb je na 80 jaar eindelijk je jasje binnen, blijkt dat je met de huidige mode alsnog voor lul loopt. Lekker is dat!

Laat een antwoord achter