Team 17 kennen we allemaal van de Worms games, het koddige spel waarmee je om de beurt elkaar het leven zoek moet maken met wormen. Wat velen misschien niet weten is dat zij ook The Escapists: The Walking Dead hebben ontwikkeld.

De game kun je omschrijven als een prison break simulator in het universum van The Walking Dead. De game is al eerder verschenen voor Xbox One en PC en zal op 16 februari voor PlayStation 4 verschijnen

In deze game bestuur je Rick Grimes die ontwaakt in het ziekenhuis. Spelers krijgen te maken met verschillende survival scenarios die plaatsvinden in onder andere Greene Family Farm, Meriwether Correctional Facility en Alexandria. Leuke aan de game is dat het een koddig, 16-bit uiterlijk heeft meegekregen en dat de game waanzinnig leuk is om te spelen.

Ook kom je andere personages uit het The Walking Dead-universum tegen en heb je toegang tot meer dan 250 verschillende materialen om te kunnen ontsnappen.

The Escapists: The Walking Dead verscheen, zoals ik al eerder schreef, voor Xbox One en PC. De prijs voor de PlayStation 4 versie is nog niet bekend, maar naar aanleiding van de uitgave op Steam (wat 14,99 euro kost) en de Xbox One-versie (die 17,99 eurokost), kunnen we zelf een conclusie trekken toch?

Als afsluitertje nog een lekkere video voor je om in  de mood te komen:

Laat een antwoord achter