ALIEN COVENANT | REVIEW

Bij StarGamers zijn wij echte nerds. Niet alleen als het aankomt op games, maar ook op films. Zo kregen wij onlangs de uitnodiging om bij Warner Bros. de nieuwste Alien film te komen checken. Daar zeggen wij geen nee tegen, en daarom hebben wij Science Fiction liefhebber Rowdy samen op pad gestuurd met freestyle muziekproducent Royal S.

Als een stel bazen gingen wij op pad naar Amsterdam, alwaar wij het autootje mochten parkeren onder het gebouw van Warner Bros. Hier werden wij netjes opgevangen door de medewerkers van het entertainment bedrijf en getrakteerd op een blikje frisdrank naar keuze. Het leven van een gamejournalist is natuurlijk zwaar, en je vochtpeil moet daarom natuurlijk goed bijgehouden worden. Helaas waren we vergeten om een extra blikje mee te nemen, want tijdens de zit van dik twee uur hebben wij een aardig houten bek gekregen. Gelukkig had Rowdy nog wat bitterballen onder zijn armen meegenomen, wat je op onderstaande foto kunt zien…

alien covenant row roy

Maar oké, we gingen film kijken! Alien Covenant is een vervolg op de film Prometheus, welke in 2012 verscheen. Deze film was op zijn beurt weer een prequel op het in 1979 verschenen Alien. Covenant pikt de verhaallijn op en blijft dus ook een prequel op de originele film. Globaal gezien verteld Covenant het verhaal over het ontstaan van de Xenomorphs die wij kennen uit de originele films.

Alien Covenant is een film die erg traag op gang komt, en het duurt dan ook wel eventjes voordat de gruwelijke gebeurtenissen zich tentoonstellen. Dit natuurlijk om een band op te bouwen met de diverse personages die de film kent. Covenant is een kolonisten schip welke ervoor dient om de mensheid te laten reizen naar nieuwe bewoonbare planeten. Tijdens een ruimtestorm ontwaken de aanwezige crewleden van het schip uit hun hyperslaap om de schade te beperken. Op een gegeven moment pikken zij een vreemd signaal op, en na veel discussie besluit de bemanning om af te wijken van hun route om te kijken waar het signaal vandaan komt.

alien covenant 1

Zodoende belanden de mensen van Covenant op een bewoonbare planeet, welke veel lijkt op onze aardkloot. Helaas komen ze er ook al snel achter dat deze planeet bewoont wordt door een bloeddorstig ras van buitenaardse monsters en slaan op de vlucht met alle gevolgen van dien. Wat we te zien krijgen is een bloederig tafereel met de nodige schreeuwmomenten van de bemanning welke een voor een wordt uitgeschakeld. Hoofdrolspelers Billy Crudup, Michael Fassbender en Katherine Waterston hebben het in ieder geval behoorlijk zwaar in deze nieuwe film. De visuele effecten in de film zijn netjes gedaan en de vormgeving van de Xenomorphs en andere monsters zien er gelikt uit.

alien covenant 2

Helaas is Alien Covenant een traditionele Alien-film, en weet in tegenstelling tot zijn voorganger Prometheus weinig te verrassen. De diverse plots en cliche’s zie je al mijlenver aankomen en de zogenaamde schrikmomenten deden ons weinig. Toch weet Covenant wel wat positieve snaren te raken, want de inkijk die we krijgen over hoe de Xenomorphs zijn ontstaan is erg interessant. De lore van de Alien-franchise wordt hierdoor breder uitgezet en dat maakte ons wel weer nieuwsgierig wat er in een eventueel volgend deel gaat gebeuren.

Conclusie

Waar ik mijn hoop had gevestigd dat Alien: Covenant net zo’n verrassing zou worden als Prometheus, is de film naar mijn mening niet het vervolg geworden waar ik op had gehoopt. De film komt maar langzaam op gang, en het acteerwerk had ook wel iets beter mogen zijn. Daarnaast is de suspense soms ver te zoeken, omdat je veel zaken al aan ziet komen die je al eerder kent uit de voorgaande films. Al met al vonden wij de film wel aardig, dit vanwege de nieuwe inkijk van hoe de Xenomorphs tot stand zijn gekomen. Voor Alien-liefhebbers, zoals ons, is de film dan ook zeker de moeite waard!

SCORE
70
Lezer beoordeling0 Stemmen
0
HOT!
Meer inzicht op de Alien-lore
Visueel prachtige film
NOT!
Trage opbouw van het verhaal
Wij missen de suspense...
70
SCORE

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x