Analysebureau verwacht dat Sony zijn pijlen heeft gericht op Electronic Arts

Nadat Microsoft onlangs Activision Blizzard heeft overgenomen voor een record bedrag, verwacht een analist dat Sony van plan is om Electronic Arts over te nemen.

Op de website van The Hollywood Reporter is een artikel verschenen waarin dieper wordt ingegaan op het veranderende landschap van de game-industrie en de invloed die diensten zoals de Xbox Game Pass hebben. 

In het artikel komen diverse analisten aan het woord, waaronder iemand van analysebureau Enders. Deze analist beweert dat EA door Sony als “favoriet” wordt gezien om in de nabije toekomst eventueel over te nemen. Als de cijfers kloppen zou EA op dit moment een slordige 37 miljard dollar waard zijn, dus deze analist sluit dan ook niet uit dat Sony voor een goedkopere optie gaat, zoals Ubisoft of Take-Two Interactive (de uitgever achter de GTA-franchise).

Daarnaast geeft analysebureau Handler aan dat Disney ook een mogelijke kandidaat is om EA op te kopen. Dit zou het bedrijf helpen bij diens digitale toekomst, zo zou EA Sports met ESPN combineren veel unieke mogelijkheden opleveren.

Let wel op dat alles wat hierboven staat pure speculatie is. Wat wel duidelijk is, is dat Microsofts aankondiging omtrent de aankoop van Activision Blizzard veel los heeft gemaakt binnen de industrie en dat andere grote overnames zomaar kunnen gebeuren. 

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x