Private Division en Panache Digital Games hebben vandaag Ancestors: The Humankind Odyssey uitgebracht voor PlayStation 4 en de Xbox One X.

Ancestors: The Humankind Odyssey is een derdepersoons ontdekkingssurvivalgame van Panache Digital Games, de onafhankelijke developmentstudio die in 2014 mede opgericht werd door Patrice Désilets, de originele creative director van Assassin’s Creed. Ancestors: The Humankind Odyssey is eerder uitgebracht op PC, in augustus 2019.

Ancestors: The Humankind Odyssey begint bij het ontluiken van de mensheid en geeft je de enorme taak om ervoor te zorgen dat je clan het overleeft tijdens een miljoenen jaren durende evolutie. Tijdens het verkennen van de verschillende biomen in de game kom je tegenover talloze dodelijke vijanden te staan. Benut de hoge bomen van de jungle door van de ene naar de andere boomtop te slingeren en ontwikkel je overlevingsvaardigheden om het hoofd boven water te houden. Door de wereld om je heen zorgvuldig doorgronden, leert je personage hoe hij zijn natuurlijke omgeving kan benutten. Zo kan een stok na een paar aanpassingen een speer worden om vijanden van je af te slaan en kunnen bepaalde planten je wapenen tegen gif en ziektes.

“Ancestors is echt een verhaal dat mede door de speler wordt geschreven,” aldus Patrice Désilets, medeoprichter en creative director van Panache Digital Games. “We hebben een wereld gemaakt waarin je vrij bent te verkennen en een verhaallijn te creëren die jij bepaalt. Het is met opzet uitdagend gemaakt en we geven spelers veel vrijheid om te ontdekken en zelf dingen te leren, waardoor elke ontdekking en prestatie ongelooflijk veel voldoening oplevert.”

Door je omgeving te analyseren, interactie te hebben met verschillende objecten en wezens, te communiceren met je clan en fysieke acties uit te voeren, groeien de krachten van je neurale netwerk, een systeem dat een roleplayingsysteem biedt om je kenmerken en vaardigheden te verbeteren. Je kunt ervoor kiezen om je motoriek verder te ontwikkelen of de veerkrachtigheid van een mensachtige te verbeteren. Op dit evolutionaire pad zijn talloze keuzes te maken die uiteindelijk het behoud van je clan bepalen. In Ancestors: The Humankind Odyssey ligt de reis in jouw handen. Jij bepaalt hoe je clan zich ontwikkelt en aan de hand van hoe je de game speelt, zal de overlevering over jou als prooi of jager spreken.

“Ancestors: The Humankind Odyssey verlegt de grenzen van gaming en is een waardevolle toevoeging voor ieders verzameling,” aldus Allen Murray, head of production bij Private Division. “De game is gemaakt door een klein team, maar is toch ambitieus en biedt een unieke ervaring die geen andere game momenteel kan bieden.”

Laat een antwoord achter