Apex Legends: Assimilation | DLC

Apex Legends Seizoen 4: Assimilation, is het nieuwe seizoen van de Battle Royale-game van ontwikkelaar Respawn. Deze is nu alweer een tijdje live op de PS4, Xbox One en PC, en er is veel nieuwe content te vinden in deze gratis update. In deze feature beschrijven we dan ook alles wat je moet weten over deze nieuwe DLC van Apex Legends.

Seizoen 4 heeft veel nieuwe content te bieden, waaronder een nieuw speelbare personage, genaamd Revenant en de gloednieuwe Sentinel sniper rifle. Ook is Kings Canyon terug in dit nieuwe seizoen, hoewel niet zoals we hadden verwacht. Assimilation heeft daarnaast ook de Ranked Mode aangepast en de game heeft hier en daar wat tweaks gekregen met bepaalde in-game functies, zoals het verkrijgen van assists.

Reve-what?

In dit nieuwe seizoen heeft Apex Legends dus een nieuw personage gekregen, Revenant. Respawn heeft deze legend sinds de Fight of Fright thema tijdens Halloween al een aantal keren geteased. Oorspronkelijk kondigde ontwikkelaar Respawn aan dat Forge de nieuwe legende zou zijn, totdat Revenant hem gedood heeft.

Qua gameplay is Revenant een support character. In de gameplay-trailer zagen we Revenant hoger en sneller klimmen dan de meeste legendes, een explosieve bol van donkere energie weggooien die vijanden lijkt te stunnen en hun vaardigheden uitschakelt, en een totem opzetten die hem en zijn bondgenoten een nieuwe kans geeft wanneer zij zijn gedood. 

Lekker sniperen

Apex Legends heeft daarnaast een nieuwe snipergun gekregen . Zoals seizoen 3: Meltdown’s Charge Rifle, is de Sentinel sniperrifle gericht rond een charge mechanic. In plaats van handmatig op te laden om te schieten, lijkt de Sentinel echter een geweer dat zichzelf kan opladen om een ​​krachtiger schot af te vuren. Snelle schoten zullen daarom zwakker zijn dan wanneer je wacht met schieten om het schot op die manier op te laden.

Kings Canyon maakt opnieuw zijn opwachting in Assimilation, hoewel je nog een beetje moet wachten voordat je er weer op kunt spelen. De Ranked Mode van Assimilation wordt nu verdeeld in twee helften – in de eerste speel je verder op een drastisch vernieuwde World’s Edge (welke tot 23 maart duurt), terwijl de andere helft je terugbrengt naar het oude vertrouwde Kings Canyon (welke van 24 maart tot 4 mei duurt).

Respawn verandert de manier waarop assists werken in assimilation. De timer voor het krijgen van een Assist wordt verlengd van 5 seconden tot 7,5 seconden, waardoor je meer kans hebt om punten te verdienen voor het helpen van een teamgenoot welke in een gevecht zit. 

Tiertje hier, tiertje daar

In Ranked Mode zijn de Tier’s zodanig aangepast dat niveaus die ooit als Apex Predator werden beschouwd, nu Master worden genoemd. Het niveau van Apex Predator wordt alleen gegeven aan de 500 hoogste spelers op elk platform (Xbox One, PS4 en PC), dus slechts 1500 mensen in de wereld zullen de titel houden.

Assimilation heeft ook een aantal nieuwe beperkingen gekregen met betrekking tot parties. Als je eenmaal Platinum IV hebt bereikt, kun je alleen nog in parties met spelers die zich rondom dezelfde Tier-rank bevinden als jij. Dus als je bijvoorbeeld Platinum bent, kun je alleen spelen met spelers die Gold tot Diamond zijn, terwijl een Diamond-speler alleen kan spelen met teamgenoten die Platinum tot Master zijn.

Dit betekent wel dat je niet langer in staat bent om een ​​speler met een lage rang een boost te geven en dit zorgt ook voor een betere balans in de matches die je gaat spelen. Nieuwe accounts kunnen trouwens ook niet meer deelnemen aan matches met een hogere Tier totdat ze genoeg punten hebben verdiend om op zijn minst goud te zijn. Aan de andere kant zou de verandering ook moeten betekenen dat je consistent wordt gekoppeld aan spelers die binnen je skillgebied passen.

Aan het begin van seizoen 4 verdien je beloningen afhankelijk van de Tier die je hebt bereikt in seizoen 3: Meltdown. Alle spelers ontvangen een nieuwe badge. Ranks Gold tot Apex Predator ontvangen ook een gun charm-cosmetica die is gekleurd om te passen bij je seizoen 3-rangorde, met uitzondering van Diamond en Apex Predator, die respectievelijk charmes met ijs en gesmolten lava-thema ontvangen. Diamond en Apex Predator krijgen ook nieuwe dive trails, de eerste krijgt ijs en de laatste vuur.

Conclusie

Apex Legends blijft een vermakelijke Battle Royale-game en het is ook goed om te zien dat Respawn er alles aan doet om de game leuk en fris te houden. Assimilation is dan ook weer een heerlijke uitbreiding voor een geweldige free-to-play game, waarin je genoeg plezier kunt hebben en waar er voldoende is te vinden en vrij te spelen.

SCORE
85
Lezer beoordeling0 Stemmen
0
HOT!
Genoeg nieuwe content
Revenant is een tof nieuw personage
HET IS VOORNAMELIJK GRATIS!
NOT!
Voor het nieuwe personage zal je toch je portemonnee moeten trekken
85
SCORE

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x
()
x