Tegenwoordig lijken season passes en DLC een vast onderdeel te zijn geworden van games. Wij krijgen extra content en de ontwikkelaars krijgen een extra lap geld. Ook de Mass Effect serie werd voorzien van extra DLC, echter lijkt er aan deze traditie een eind te komen. Het lijkt erop dat Mass Effect: Andromeda geen (single-player) DLC zal krijgen.

Gamesite Kotaku meldt dat het in contact is gekomen met 3 bronnen die betrokken zijn bij Bioware. Nadat afgelopen week de hoax het internet rondging dat er geen DLC zou komen voor Mass Effect, blijkt dit te zijn bevestigd. De rede voor het ontbreken van DLC zou liggen bij het feit dat Mass Effect: Andromeda lauwtjes werd ontvangen door de consument en de pers.

In april werd er al flink in het team achter Andromeda gesnoeit. Daarnaast zijn er nog meer redenen om aan te nemen dat er geen extra DLC zal uitkomen. Zo is er bijvoorbeeld geen season pass en hebben BioWare en EA nog niets laten horen over mogelijk DLC. In januari vertelde Aaryn Flynn (medewerker bij BioWare) nog dat er later over DLC gesproken zal worden. “We’ll talk about that later”. De drie eerder genoemde bronnen zijn bekend met BioWare’s plannen en melden dat er geen single-player DLC aanstaande is voor Mass Effect.