Borderlands 3: Guns Love & Tentacles | DLC

We zijn al met een heel aantal mensen op de aardekloot al enige tijd vol op aan het genieten van Borderlands 3! Met de komst van de tweede DLC is het natuurlijk weer meer Borderlands als voorheen, hier mee wil ik zeggen: meer wapen grinding & boss-farming! Dit spel is natuurlijk een spel die wel vaker controversiële dingen heeft gedaan in de gaming wereld. De tweede DLC gaat, zoals we kunnen zien aan de eerste officiële spoiler, over het huwelijk van Wainwright Jackobs en onze geliefde jager Sir Alistair Hammerlock! In deze DLC review ga ik jullie meenemen in alle ins en outs van de nieuwe content. Wees dus gewaarschuwd want er zitten volop spoilers in dit artikel… Wil je deze niet zien, stop dan nu met lezen en scroll naar de conclusie!

That Little OP Bitch

We gaan ons in deze tweede DLC mengen in een huwelijksfeest! Het is een korte maar krachtige campaign, en hier ben je ongeveer een uurtje of 5/6 mee bezig als je het rustig speelt. Het verhaal word gestart op het ruimteschip Sanctuary III, en als eerste onderdeel van de missie moet je deze naar Xylourgos zien te navigeren. Hier aangekomen zal je een Drop Pod moeten nemen om daadwerkelijk aan te komen op de planeet waar het verhaal zich dit keer afspeelt. Eenmaal op de planeet aangekomen zal je voor de eerste keer Gaige ontmoeten die je begeleid naar de lodge waar het huwelijksfeest gehouden zal worden.

Eenmaal bij de lodge aangekomen krijg je te horen wat er nog moet gebeuren om de bruiloft door te laten gaan. Er zijn nog behoorlijk wat dingen die geregeld moeten worden. Zo begin je met het ophangen van 99 ballonnen (maak je geen zorgen het zijn er uiteindelijk een stuk minder haha) en mag je nog wat andere huishoudelijke dingetjes doen. Ik zal hier niet teveel in detail treden, want enige spoilers zijn prima, maar we je moet natuurlijk de game zelf ook nog spelen!

Na wat verder te spelen komen we terecht bij de final boss van de DLC Eleanor. Dit is niet meteen het einde van de DLC, dit is alleen haar eerste introductie! Ze zal hier haar volgers opdragen jou aan te vallen. Er volgt een klein gevecht van een paar minuten waar je redelijk snel door heen bent voor je weer verder kan. Maar dan komt er een twist in het verhaal. Sir Hammerlock word namelijk vervloekt! In de volgende missie zal je uit moeten zoeken wat er moet gebeuren om deze vloek te verbreken.

Na dat je onderzoek gedaan hebt om de vervloeking te verbreken zal je uitkomen bij de eerste boss. Het is de Empowered Scholar. Naar mijn mening het meest irritante rottigste gevecht uit de hele DLC. Deze boss heeft een aantal mechanics waar je door heen moet zien te komen. Denk hierbij aan constant verplaatsen naar zwevende rotsen die op meerdere plekken in de arena te vinden zijn. Ze lijken niet bereikbaar te zijn en hier zal de Scholar zich ook weer van een nieuwe verse lading shield voorzien. Echter als je goed oplet kan je wel bij de rotsen komen via andere zwevende rotsen. Dit gevecht vond ik zelf het meest irritante gevecht uit heel de campaign en dit was ook de enige waar ik meerdere keren over gedaan heb voor ik deze had gehaald. Wat betreft de drops heb ik zelf niks kunnen vinden waarom deze boss gefarmd zou moeten worden.

Snel verder want er is een bruiloft die door moet gaan! We moeten eerst terug naar de lodge om daar de volgende missie te krijgen. In detail gaan hier is niet leuk anders mis je straks de leuke onverwachte dingetjes. Als je het verhaal verder wilt weten van deze DLC dan zou ik zeker adviseren om deze te gaan spelen, want hij is best wel de moeite waard!

Mechanics & Gameplay

Wat betreft de mechanics en gameplay is het meer Borderlands zoals we gewend zijn. Het blijft veel farmen, grinden en levelen. Hierbij komen we op het punt dat de levelcap verhoogd is en we dus meer skills kunnen verdienen en vrijspelen die we kunnen gebruiken om alle builds nog meer ‘overpowered’ te maken dan dat ze al zijn! Zelf heb ik met Amara, theSiren, de DLC gespeeld. De bosses hebben, op de Empowered Scholar na, gewoon teveel health. Kwa loot hebben we genoeg om ons weer mee te vermaken! Mijn favorite gun uit de DLC is toch wel de Anarchy. Deze shotgun geeft 30% meer damage (maar de accuracy is wel beduidend minder) als een automatisch reload. Dit effect kan je tot 10 keer stacken. Velen die Borderlands 2 hebben gespeeld, kennen wel de Anarchy-ability van Gaige, nou dit wapen lijkt daar dus heel sterk op. Ik moet zeggen dat ik ontzettend veel plezier met dit wapen heb gehad en het was ook zeker een stuk gear waar ik ontzettend naar uitkeek!

Conclusie

Alle plus en min punten bij elkaar gerekend moet ik stellen dat dit echt als een TOP uitbreiding gezien mag worden! Borderlands fans zullen dan ook genieten van het verhaal, en het feit dat er een LGTB huwelijk in de game gestopt zit laat weer zien wat Gearbox & 2K kunnen flikken zonder dat er problemen ontstaan!

SCORE
80
Lezer beoordeling2 Stemmen
83
HOT!
Het is méér Borderlands!
Het is een sterk verhaal!
Er is nieuwe loot bij gekomen en een hogere levelcap
NOT!
Het gevecht met de Empowered Scholar is te lang dradig
Puur story wise vind ik de DLC erg kort. Dit vond ik met de vorige ook al. Wat mij betreft mogen Borderlands DLC’s allemaal wel wat langer en uitgebreider!
De humor is weer meer van het zelfde
80
SCORE
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x
()
x