Confessions of a Gamers Girlfriend | FEATURE

Laat ik voorop stellen dat ik ontzettend veel van Rowdy hou. Dat ik hem voor geen goud in zou willen ruilen. Ik ben oprecht heel gelukkig met hem. Maar…….. Ja hij houd van gamen. Helaas is hij niet alleen een gamer, maar ook een tikkeltje computer nerdje.

Rowdy (onder de StarGamers beter bekend als RoRo) heeft een prachtige PS4 Pro inclusief PSVR, een Xbox One X, een Nintendo Switch en een plaatje van een laptop. Ik ben ook echt blij dat hij plezier uit het gamen haalt. Want een hobbyloze vriend zit ik uiteraard niet op te wachten. Er zijn alleen twee hoofd problemen met gamen en een relatie. 1: het kost zo ontiegelijk veel tijd (jammer genoeg). 2: één tv, twee mensen die er wat anders mee willen doen.

Laten we het eens even over die eeuwig durende tijd hebben. Soms snakt RoRo er zo naar om te gamen dat hij een beetje kortaf wordt. “Ja maar ik kan eigenlijk nooit gamen als jij er bent” DUHHH ik kijk inderdaad liever tv, een film of een serie dan dat ik naar die verdomde spelletjes moet loeren. Als ik dan voorstel dat hij twee uur mag gamen (omdat ik toch nog van alles en niks moet doen) is dat te kort. Ja, want als je gaat gamen  MOET je natuurlijk minimaal VIJF uur de tijd hebben. Waarom? Ik heb werkelijk waar geen flauw idee. Als je 100 man neer geknald hebt, 4 auto’s vernacheld hebt en honderdmiljardmiljoen rondjes hebt gereden is de lol er toch wel al even van af? Toch?! Nee, niet dus.

Punt twee. De televisie delen. Nu hoor ik jullie haast denken: “Vrouw ga het huis schoonmaken ofzo”. Dat kan niet! Dan loop ik continu door het beeld, zit RoRo in de weg of ik denk ja doei! Jij zit lekker te gamen en ik moet hier gaan lopen zwoegen? Hell no! Doe zelf dan ook even iets nuttigs. In mijn beleving is gamen namelijk nog steeds niet nuttig. Het is vermaak meer niet. Ik word nog steeds niet vermaakt door het huishouden. Als ik dan hakend in het hoekje van de bank kruip en toegeef aan RoRo zijn game drang is het ook zo gezellig. Ik hou van praten, praten is zeg maar mijn leven. Als ik niet meer praat ben ik goed ziek. Of je wordt genegeerd omdat ik woedend ben, maar dat komt maar heel zelden voor. Goed, dan zit ik lekker te haken. In de andere hoek zit RoRo. Het is een mens. Met een mens kun je praten. Behalve met een man die zit te gamen…. O, wacht. Beter gezegd, met zijn vrienden kan hij prima praten tijdens het gamen maar de vriendin is allang onzichtbaar geworden.

Nu kun je natuurlijk met de PS4 terwijl je gamed gezellig met je vrienden praten. Dat is vast leuk als je hoort wat je vrienden in je oor  zeggen. De vriendin van de gamer hoort dit dus allemaal niet. Persoonlijk vind ik dat ze daar wel even wat beter over na hadden kunnen denken. Nu word ik daar dus een tikkeltje vervelend van. Ga ik schapen en geiten na doen. In mezelf praten is mij ook niet vreemd. Dus stel je voor. Je zit te gamen met RoRo en zijn lieftallige, knappe, lieve, zorgzame maar vooral ook grappige vriendin (ik dus!! zonder twijfel) zit schapen en geiten na te doen. Of beter nog een heel verhaal tegen zich zelf te vertellen, met een piepstemmetje,  als ze aan tafel een legpuzzel maakt. Ja, die spontane, sociale stoot van een vrouw krijgt uiteraard weer op haar donder. Of wel ik moet mezelf gaan vermaken maar wel als ik mijn bek dicht houd want anders stoort het, is het irritant of word het gewoon niet gewaardeerd. Lucky me dat ik niet zo heel veel praat……

Dan heb je nog die verdomde laptop. Pracht ding, heus. Kort samengevat de natte droom van een pc gamer. Nee, maar echt. Kijk die grafische kaart die er in zit. Wat denk je van de snelheid van het ding. Gelukkig maakt het ding amper geluid. Heb je eigenlijk dat ding al eens op getild? Lood zwaar. Hij zit met zijn laptop nog net een stukje verder op. Of wel binnen nul tot één seconde ben ik onzichtbaar geworden. Fack my life. Want dan kan ik lullen als Brugman of zelfs naakt ronddansen met mijn goddelijke lijf en ik word niet meer opgemerkt. Tja, met je neus zo dicht op je scherm en die verdomde dopjes weer in je oren valt dat lekkertje dat ook nog rondloopt al helemaal niet meer op.

Dit alles in combinatie met zijn eigen bedrijf. Ja, wat zal ik zeggen? Is RoRo eindelijk een dag vrij gaat ie gamen of verdwijnt achter de laptop. Leuk voor hem, zonder meer. Maar als vriendin van een gamer zou je haast gaan denken dat hij liever een relatie met zijn apparaten heeft dan met een top vrouw. Want buiten dit alles bestaat er ook nog zoiets als een mobiele telefoon…….

Rowdy, als je tijd hebt, ik hou van je!

Ook interessant
Bekijk meer Hyrule Warriors: Age of Calamity beelden
NL / EN