Cyberpunk 2077 debacle heeft CD Project Red een miljard dollar gekost

Ondanks dat Cyberpunk 2077 een toffe game is, kent de game de nodige tegenslag en is het gewoonweg te vroeg uitgekomen. Hierdoor zouden de oprichters van CD Projekt Red meer dan een miljard dollar zijn verloren.

Volgens een reportage van Bloomberg zijn de aandelen van de ontwikkelaar sinds 10 november flink gekelderd. Dit zou voornamelijk komen door Cyberpunk 2077, welke sinds de release geteisterd wordt door een flink aantal bugs en glitches en de slechte optimalisatie voor de originele Xbox One en PlayStation 4 systemen.

Daarnaast claimt Bloomberg dat de release van Cyberpunk 2077 een flinke smet op de reputatie van CD Project Red heeft achtergelaten. Waar de ontwikkelaar zich eerst in een goed dag licht bevond bij gamers, zou de naam nu aardig wat wantrouwen oproepen.

CD Projekt Red heeft onlangs zijn excuses aangeboden aan de gamingcommunity en beloofd de komende maanden verbetering door middel van diverse updates voor Cyberpunk 2077.

Eind deze week kun je de review van de langverwachte game lezen op StarGamers.nl!

Cyberpunk 2077 is reeds verkrijgbaar op PlayStation 4, Xbox One en PC. In 2021 zal de game een next-gen upgrade ontvangen welke gebruik maakt van de kracht van de PlayStation 5 en Xbox Series X | S.

Ook interessant
Patent laat twee nieuwe PlayStation VR-headsets zien
NL / EN