Cyberpunk 2077 verdwenen uit de PlayStation Store

Cyberpunk 2077 is zeker geen verkeerde game, maar het heeft wel voor aardig wat opschudding gezorgd in de gaming industrie. De game is namelijk erg glitchy en buggy en veel gamers zijn dan ook teleurgesteld in het product en willen dan ook graag hun geld terug.

Dit is dan ook een van de redenen waarom Sony heeft besloten om Cyberpunk 2077 tijdelijk uit de PlayStation Store te verwijderd. Het is dan ook niet meer mogelijk om de game digitaal aan te schaffen voor de PlayStation 4, al zal dit tijdelijk zijn. Tevens heeft Sony de mogelijkheid beschikbaar gemaakt om een volledige refund te krijgen voor diegene die de game alsnog hebben gekocht. Sony geeft tevens de volgende statement:

SIE strives to ensure a high level of customer satisfaction, therefore we will begin to offer a full refund for all gamers who have purchased Cyberpunk 2077 via PlayStation Store. SIE will also be removing Cyberpunk 2077 from PlayStation Store until further notice.

Once we have confirmed that you purchased Cyberpunk 2077 via PlayStation Store, we will begin processing your refund. Please note that completion of the refund may vary based on your payment method and financial institution.

In een tegenreactie laat ontwikkelaar CD Projekt RED weten dat het verwijderen van Cyberpunk 2077 uit de PlayStation Store een gezamenlijke beslissing was, welke in overleg met Sony is uitgevoerd. Daarnaast benadrukt de ontwikkelaar dat de game nog wel fysiek verkrijgbaar is voor de PlayStation 4 en dat de game de nodige bugfixes en ondersteuning zal krijgen om het alsnog beter speelbaar te maken. Al moeten we zeggen dat de game wel de nodige hilarische glitches kent!

Diegene die de digitale versie al heeft gekocht, kan de game gewoon blijven spelen. Mocht je geen zin hebben om te wachten op de nodige updates, dan kun je alsnog een refund aanvragen.

Ontwikkelaar CD Project Red krijgt klap na klap te verduren, nadat ze Cyberpunk 2077 hebben uitgebracht. De game is namelijk niet af, bevat tal van bugs en is bijna niet speelbaar op de originele PlayStation 4 en Xbox One-consoles. De ontwikkelaar heeft de lat wellicht iets te hoog voor zichzelf gelegd. Daarnaast zijn de aandelen van CD Projekt RED ook al met ongeveer 45% in waarde gekelderd.

Ook interessant
CD Project Red biedt excuses aan voor release Cyberpunk 2077
NL / EN