Het jaar is weer bijna voorbij. Tijd voor StarGamers om de balans op te maken van het afgelopen gamejaar. Hieronder vind je dan ook de persoonlijke hoogte- en dieptepunten van het afgelopen gameseizoen door de ogen van David. Wij zijn natuurlijk ook benieuwd wat jouw hoogtepunten waren het afgelopen jaar, dus schroom niet en gooi ons omver met jullie reacties!

2018 was een ontzettend mooi jaar om een gamer te zijn. Ik ben deadbroke; maar wel gelukkig en deadbroke. Maar wel deadbroke. De ene na de andere topper verscheen wel dit jaar, zeker als je meerdere gamingplatforms bezit is het een druk jaar geweest om alles bij te houden. Ik vind het dan ook heel moeilijk om een top 3 te maken, want er is way te veel goeds verschenen om alles te bespreken. Vandaar bespreek ik de games die de meeste indruk op me achter hebben gelaten en/of die ik nog steeds speel.

Ik mag ook met gepaste trots zeggen dat ik blij ben dat ik (nog steeds) deel uit mag maken van het Stargamers-team. We hebben in de jaren dat we bezig zijn al aardig wat bereikt, zeker als je kijkt naar waar we vandaan komen. In het bijzonder een hele, dikke, moddervette shoutout naar de grote eindbaas Rowdy, want zonder deze man was dit hele avontuur als een schip geweest zonder kapitein (niet mogelijk dus). De rest van het team doet het ook geweldig, en ben blij met de recente leden die erbij zijn gekomen. Iedereen een dikke pluim, en laten we 2019 nog maar eens mooier proberen te maken dan 2018 al was!

Top 3 2018

3. Red Dead Redemption 2 (Playstation 4 / Xbox One)

Ik vind het kut dat mijn twee voorgangers (ja Rowdy en Rob) met nummers werken, want Red Dead verdient eigenlijk helemaal geen derde plek. Sterker nog, ik kan jullie straight up vertellen; RDR2 heeft een nieuwe standaard neergezet voor gamedevelopers om te moeten hanteren. 

Hoe perfect deze single-player ervaring in elkaar is gezet is niet in aardse termen te omschrijven. Wie had ooit gedacht dat het Wilde Westen zo savage en epic neergezet zou kunnen worden? Ey FUCK je fast cars en drive-by’s, ik ren over je heen met mijn knol en dump je op de treinrails cocksucker! (Oja en sidenote: skip voor nu de Red Dead Online Beta maar, het gaf me vreemde ziektes while playing)

2. Battlefield V (Playstation 4 / Xbox One / PC)

Ik heb lang gebeden voor een degelijke Battlefield, en ik geloof dat de DICE-goden me gehoord hebben. Want de laatste installment van de de serie is me toch een pareltje! Nouja, misschien een ongepolijste, maar nog steeds een pareltje..

Battlefield V brengt me terug naar the old days, waar lol en squadplay mainly voorop stond in de serie. De wapens, vehicles en classes spelen lekker weg, en de leveldesign van de meeste maps is uitmuntend. Plus het feit dat zowat al mijn maten deze mening met me delen en dus meespelen speelt een grote factor. 

Natuurlijk zoals met elke Battlefield heeft de game nog kinderziektes en wat haakjes en oogjes die verholpen kunnen worden met patches en updates. Maar dat is niks nieuws onder de zon, want Battlefield. *haalt schouders op*

1.Astrobot: Rescue Mission (Playstation VR)

De game die mij 100% het meest verrast heeft dit jaar. De meest krachtige PS VR-ervaring die je op dit moment kan beleven, is zonder twijfel Astrobot: Rescue Mission.

Hoe ziel-/inspiratieloos de titel ook is qua naam, zoveel maakt het dan weer goed in de gameplay. Je VR word echt ten volste benut door de game, en kom op man; er is maar weinig schattiger op deze planeet dan Astrobot. Leuk voor jong en oud, kan het zelfs de persoon die het minste met gamen heeft over de streep trekken om een PS4 met VR in huis te halen. Gegarandeerd!

(Lees mijn review van Astrobot: Rescue Mission hier!)

En omdat het zo’n fucking goed jaar was, kan ik het niet laten om een paar honorable mentions te doen, dus hierbij:

Call of Duty: Black Ops 4, Sea of Thieves, God of War en Divinity: Original Sin II

Flop 3 2018

3. Spiderman (Playstation 4)

Het doet een beetje pijn aan mijn hart om deze game in mijn Flop 3 te moeten zetten, want eigenlijk is Spiderman gewoon een solid-ass game. Het speelt heerlijk weg, heeft echt wel die spidey-feel; het heeft veel goeds! Alleen is er een natural predator die de spin toch heeft weten te vangen, en dat is toch echt onze gevlederde vriend Batman.

De Arkham-serie van Batman was namelijk zo goed (vooral de gedachte aan The Arkham Knight roept een insta-boner bij me op), dat Spidey hier gewoonweg nét niet tegen op kan boksen. Terwijl ik daar wel echt op gehoopt had.

Maar vergis je niet, ik raad hem iedereen aan! Alleen had ik er meer van verwacht, vandaar op de derde plek van de niet-helemaal-verdiende flop 3 van 2018.

2. Destiny 2: Forsaken (Playstation 4 / Xbox One)

Hey jongens, ik kan mij herinneren dat ik na mijn review van Destiny 1 had gezegd dat ‘als ze consequenter en met meer content zouden komen in deel 2, het de perfecte game zou zijn’. Dus toen deeltje 2 werd aangekondigd werd het kind in David even thunderblij, en geloofde hij alles blind wat er in de trailers beloofd werd. ‘ZE HEBBEN ER VAN GELEERD/DESTINY FOREVER/HET IS KLAAR MET DE GAMINGINDUSTRY’ That’s actually what I believe I said, but little did I know..

Ze hebben het gewoon weer verneukt. Ik heb zolang op nieuwe content moeten wachten dat ik geen fuck meer kon vinden om de Forsaken DLC te gaan spelen. De complete overhaul zegt al een heleboel over de base game, so get yo shit together Bungie. Het was leuk voor even, maar beloof geen gouden bergen als je alleen gebroken glas in verbogen lood kan leveren. Destiny 3 kan je van mij part al lekker in je reet steken, ik kijk even de kat uit de boom met Anthem zo okay? Doagh!

1.Death Stranding (Playstation 4)

HIDEO KOJIMA, JIJ ONGELOFELIJKE PAARDENLUL. COCKTEASE. GEEF ME NOU EINDELIJK EENS DE GAME WAAR IK MIJN PLAYSTATION 4 VOOR HEB GEKOCHT. HET WAS GRAPPIG MAAR NU IS HET KLAAR. DRIE JAAR BEN JE AL BEZIG. DRIE, FUCKING JAAR MET EEN SEMI-STIJVE TEGEN JE GULP WORD OP DEN DUUR PIJNLIJK, DUS

GEEF.

MIJ.

DEATH.

STRANDING.

NU.

met je bril.


Laat een bericht achter

stargamers