De hoogtepunten uit de laatste Nintendo Direct Mini van 2020

In de laatste Nintendo Direct Mini: Partner Showcase van het jaar heeft Nintendo informatie gedeeld over diverse games voor de Nintendo Switch.

Games die in de videopresentatie aan bod kwamen, waren onder andere het langverwachte RPG-vervolg BRAVELY DEFAULT II; de farming- en lifestylesimulator STORY OF SEASONS: Pioneers of Olive Town; de op Griekse mythologie gebaseerde actie-avonturengame Immortals Fenyx Rising; Nintendo Switch-versies van HITMAN 3 en Control, die allebei gespeeld kunnen worden via cloudstreaming; en de spectaculaire actiegame No More Heroes III. Als kers op de taart was er de verrassende onthulling dat No More Heroes en No More Heroes 2: Desperate Struggle, die oorspronkelijk voor de Wii werden uitgebracht, nu verkrijgbaar zijn in de Nintendo eShop op de Nintendo Switch. De gehele presentatie kan je onderaan dit artikel terug kijken.

Hoogtepunten uit de video waren onder andere:

Control Ultimate Edition – Cloud Version: Het prachtige third-person actie-avontuur Control, winnaar van meer dan 80 prijzen, houdt spelers op het puntje van hun stoel. Door open omgevingen te combineren met de kenmerkende wereldopbouw en verhalen van ontwikkelaar Remedy Entertainment, biedt Control een uitgebreide en intense gameplay-ervaring. De cloudversie van Control is nu verkrijgbaar in de Nintendo eShop op de Nintendo Switch.

HITMAN 3 – CLOUD VERSION: HITMAN 3 vormt de eerste keer dat de HITMAN-serie op de Nintendo Switch speelbaar is. De game draait om de dramatische ontknoping van de World of Assassination-trilogie en neemt spelers mee op een wereldwijd avontuur naar uitgestrekte sandbox-locaties. De meedogenloze professional Agent 47 keert terug voor de belangrijkste opdrachten uit zijn gehele carrière. De cloudversie van HITMAN 3 komt naar de Nintendo Switch.

Hyrule Warriors: Age of Calamity: Voordat Hyrule Warriors: Age of Calamity op 20 november wordt uitgebracht op de Nintendo Switch, kunnen fans een gratis demo van de game proberen, die nu in de Nintendo eShop te downloaden is. Het spannende verhaal speelt zich af in Hyrule, honderd jaar voor de gebeurtenissen in Legen of Zelda: Breath of the Wild. De demo laat spelers de snelle actie en aangrijpende tussenfilmpjes ervaren waarin de gebeurtenissen aan het licht worden gebracht die tot de grote ramp hebben geleid. Tijdens de Nintendo Direct Mini: Partner Showcase was ook te zien dat de reusachtige Titanen ook speelbaar zullen zijn in de game. Het gebruik van de immense kracht van de Titanen kan spelers ongetwijfeld helpen de zege uit het vuur te slepen.

Immortals Fenyx Rising: Het lot van de wereld staat op het spel. Kruip in de huid van Fenyx, een gevleugelde halfgod, op een missie om de Griekse goden en hun thuis te redden van een duistere vloek. Neem het op tegen mythologische beesten, beheers de legendarische krachten van de goden en versla Typhon, de dodelijkste titaan uit de Griekse mythologie, in een epische strijd. Immortals Fenyx Rising wordt op 3 december uitgebracht voor de Nintendo Switch.

BRAVELY DEFAULT II: Vier helden, samengebracht door het lot, gaan op een grootse tocht in de prachtige en meeslepende RPG Bravely Default II van Square Enix, de makers van de Final Fantasy-serie. In dit nieuwe avontuur vertrekken spelers op een epische reis. Onderweg komen ze langs de meest adembenemende locaties, ontmoeten ze bijzondere personages en vechten ze tegen vijanden van alle soorten en maten. Door vijanden, Asterisk-dragers genoemd, te verslaan, krijgen de helden Asterisks, waarmee jobs gewisseld kunnen worden. Met de juiste combinatie van jobs kunnen spelers het tij in gevechten volledig keren. Voorbeelden van jobs zijn de krachtige Vanguard, de White Mage, de Bard, de Beastmaster en de Gambler, naast vele andere.

Nadat er in maart een demoversie is uitgebracht, hebben de ontwikkelaars feedback van spelers verzameld over aspecten als de moeilijkheidsgraad en de besturing om de algehele game-ervaring te verbeteren. Later vandaag zal er op de website van Bravely Default II en het YouTube-kanaal van Nintendo een video worden geplaatst waarin de feedback overzichtelijk wordt samengevat. Bravely Default II wordt op 26 februari 2021 exclusief uitgebracht voor de Nintendo Switch.

STORY OF SEASONS: Pioneers of Olive Town: Bouw een boerderij op vanaf de grond, hak bomen om, ontdek flora en fauna, breng dieren groot. Ervaar dit en meer in Story of Seasons: Pioneers of Olive Town, de nieuwste game in de bekende simulatieserie, die op 26 maart 2021 wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch. Zaai je als speler velden vol om een kleurenpalet van verschillende gewassen te telen? Of bouw je een enorme ranch waar het vee lekker rond kan lopen? Hoe spelers het boerenleven leven, is volledig aan hen.

No More Heroes III: Ervaar de nieuwste heldendaden van de legendarische huurmoordenaar Travis Touchdown in No More Heroes III. In deze game belanden spelers vol in de actie wanneer een vete tussen huurlingen verandert in een strijd op galactische schaal. Vernietig buitenaardse wezens in deze Garden of Madness wanneer No More Heroes III in 2021 exclusief wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch. Spelers die de eerdere games niet gespeeld hebben, hoeven zich geen zorgen te maken. De eerste twee No More Heroes-games, No More Heroes en No More Heroes 2: Desperate Struggle, die oorspronkelijk werden uitgebracht voor de Wii, zijn namelijk nu verkrijgbaar in de Nintendo eShop op de Nintendo Switch.

Part Time UFO: HAL Laboratory, de studio achter de Kirby-serie, komt met Part Time UFO, een kleurrijke game waarin spelers een schattige (en hulpgrage!) ufo besturen. Van het serveren van zoete lekkernijen tot het vangen van vis en het bouwen van een kasteel: de kleine ufo voert allerlei part-timeklusjes uit. Spelers kunnen levels voltooien door het juiste object te dragen, maar krijgen meer beloningen wanneer er drie specifieke taken per level worden volbracht. Door een Joy-Con-controller aan een vriend of familielid te geven, kunnen spelers samen klusjes opknappen. Part Time UFO is nu verkrijgbaar in de Nintendo eShop op de Nintendo Switch.

Surviving the Aftermath: Overleef en begin opnieuw in een post-apocalyptische toekomst – grondstoffen zijn schaars, maar er zijn mogelijkheden te over. Spelers kunnen hun eigen kolonie opbouwen die bestand is tegen welke ramp dan ook. Ze moeten hun kolonisten beschermen en de beschaving herstellen in een verwoeste wereld. Onthoud goed: het einde van de wereld is slechts het begin. De Nintendo Switch-versie van Surviving the Aftermath wordt in het voorjaar van 2021 uitgebracht.

Tropico 6 Nintendo Switch Edition: El Presidente is terug! In Tropico 6 Nintendo Switch Edition bepalen spelers het lot van hun eigen eiland zelf. Bouw en regeer over een eilandnatie op enorme archipels, zorg voor je onderdanen en stuur agenten om wereldmonumenten te stelen. Tropico 6 Nintendo Switch Edition landt op 6 november op de Nintendo Switch. Pre-orders voor de game beginnen later vandaag.Bakugan: Champions of Vestroia: Doordachte strategie plus epische actie resulteert in Bakugan! Het is aan de spelers om een zo goed mogelijk team samen te stellen en de strijd aan te gaan in spectaculaire gevechten. Word de ultieme kampioen in Bakugan: Champions of Vestroia, dat op 6 november exclusief wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch.

Bakugan: Champions of Vestroia: Doordachte strategie plus epische actie resulteert in Bakugan! Het is aan de spelers om een zo goed mogelijk team samen te stellen en de strijd aan te gaan in spectaculaire gevechten. Word de ultieme kampioen in Bakugan: Champions of Vestroia, dat op 6 november exclusief wordt uitgebracht voor de Nintendo Switch.

GriftlandsNintendo Switch Edition: Uitmuntende onderhandelingsvaardigheden zijn onmisbaar in Griftlands, een roguelite deck-buildinggame. Elke beslissing telt in elke speelsessie, of het nu gaat om de jobs die spelers aannemen, de vriendschappen die ze sluiten of de kaarten die ze verzamelen. Verken de scifi-wereld van Griftlands wanneer de game in de zomer van 2021 wordt uitgebracht op de Nintendo Switch.

Ook interessant
DOOM Eternal: The Ancient Gods – Part One is nu beschikbaar
NL / EN