Vorig weekend was in de Jaarbeurs in Utrecht alweer de 9e editie van het grootste game-evenement van de Benelux: Firstlook! Jan, Leonardo en David waren erbij en hebben daar fucking veel gezien, geluld, gedabbed en vooral getest!

Inmiddels zijn we helaas aangekomen bij het laatste deel van onze Firstlook-reeks. Jan, David en Leo hebben daar een fucking vette tijd beleefd en we kijken met zijn allen nu alweer uit naar volgend jaar! Maar, uiteraard, niet voordat ze gaan lopen kutten met cosplayers en eigenlijk alles wat er rondloopt. En, dé vraag van deze video, houdt Jan van jongetjes?

27 reacties

 1. Avatar
  Anique Van Der Wal

  Cosplay is not consent geldt natuurlijk ook voor jullie, kerels. Op mensen hun kont inzoomen is heel vervelend, en enorm sexistisch. Dat je met mensen probeert te fokken, ok, leuk, gezellig, maar dat soort onzin? Erg jammer.

  • Avatar
   Valérie Keulen - van Acquoij

   Met alle respect voor je mening als cosplayer denk ik niet dat de jongens het verkeerd bedoelen… Het is puur een grapje in de video, niet meer, niet minder. Ik denk niet dat het is bedoeld om seksistisch te zijn, en al zeker niet om haar belachelijk te maken.

  • Avatar
   StarGamers

   Beste Anique,

   Jammer dat van de in totaal 11 filmpjes over First Look deze op een, naar jouw mening, negatieve zin opvalt. Dit terwijl de rest juist gevuld is met goede inhoud.

   Onze intentie was dan ook niet om seksistisch over te komen met de laatste video. Bij ons zijn jullie conventieregels ook niet bekend. Dit omdat we StarGamers zijn, en niet StarCosplayers…

   Vergeet trouwens ook niet dat Firstlook zelf in het verleden veel heftiger seksisme heeft gepromoot. Kijk zelf maar naar de diverse officiële filmpjes van de afgelopen jaren en natuurlijk ook de Booth Babe Awards die ze in het verleden georganiseerd hebben.

   Daarnaast zijn er wel ergere zaken die zich afspelen in de wereld. Bovendien zijn er bepaalde YT-kanalen die het flinke malen bonter hebben gemaakt dan die luttele seconden in onze video.

   Voor diegene die zich beledigd voelen door dit voorval willen wij onze excuses aanbieden.
   We vinden wij het ook jammer dat ze de rest van de First Look content niet hebben gecheckt. Het is natuurlijk altijd makkelijk om iets te bashen wat je niet bevalt. We hopen dan ook alsnog dat je wel kunt genieten van onze andere content!

  • Avatar
   Anique Van Der Wal

   Intent isn’t magical, en dat het beter gaat betekent niet dat het niet als nog sexistisch is. (En ik was voornamelijk op zoek naar mijn stukje in het filmpje, dus de andere videos waren niet bijster interessant.)

   Echter, conventie regels zijn geloof ik best belangrijk om door te nemen als je er als press bent… Whoops. Hoef je geen StarCosplayers voor te zijn. Net zoals je geen cosplayer hoeft te zijn om je te bedenken dat mensen filmen en op hun kont in te zoomen niet netjes is.

  • Avatar
   Anique Van Der Wal

   Not to mention dat “ja maar zij doen het veel erger” een enorm slap excuus is. Jij bent verantwoordelijk voor je eigen acties, dus jullie zijn verantwoordelijk voor jullie acties, ongeacht of andere YT kanalen het erger doen.

  • Avatar
   Jesper Winkel

   Tja.. als je gaming site voor geen meter loopt en je overige 10 vlogs weinig tot geen views krijgen,dan moet je maar kansloos cosplayers gaan lastig vallen en bezoekers trollen. En maar denken dat StarGamers niet lager kan zakken..

  • Avatar
   Anique Van Der Wal

   Aangezien trouwens regelmatig “billenfilmers” opgepakt worden door politie hadden jullie wellicht kunnen weten dat dit niet hoort als je geen toestemming hebt.

   Maar weet je, iedereen kan natuurlijk maar om een ding tegelijk boos zijn, dus ik zal me met “ergere dingen in de wereld” bezig houden.

  • Avatar
   Ashley Ilunaneko

   Wat een kinderachtig antwoord zeg.’andere doen ergere dingen’, alsof een 5 jarige ergens onder uit probeert te komen dat excuus.
   of het seksistisch bedoeld was of niet, of het een man of vrouw was geweest, je zoemt niet zomaar in op mensen op zo een manier.
   als jullie zelf al in je filmpje zeggen ‘wij gaan nu cosplayers zieken’ is er echt behoordlijk iets mis met je.
   Waarom cosplayers zieken? zij zijn ook gewoon gamers die van dezelfde dingen houden als jullie. Great way to spread hate guys

  • Avatar
   Bas Rietveld

   “goede inhoud” dat valt ook nog wel meer hoor :’) en dat jullie eerst een beetje stoer reageren op de eerste post maar nu de staart tussen de benen gooien omdat meer mensen deze shit niet slikken. denk dat het een goed idee dat wij jullie eens lekker in de zeik nemen en overal op de black list laten gooien,

  • Avatar
   Anique Van Der Wal

   En ondertussen geen reactie op alle call outs over dat “maar zij doen het ook” geen goed excuus is. En natuurlijk is er ook nog het feit dat jullie niet weten hoe oud die D.va cosplayer is, dus er kans bestaat dat jullie nog meer in de fout zitten als het blijkt dat ze minderjarig is.

   Nog meer redenen om mensen (en dus ook cosplayers) met respect te behandelen, in plaats van als stukken vlees!

 2. Avatar
  Alex Veens

  Yo stargamers, ik snap dat slechte reclame ook reclame is~ maar je haalt hiermee een hele community van maarliefst 5000 facebook leden mee op je hals… Kijk uit waar je aan begint als je cosplayers lastig valt in een klein land als dit waar iedereen elkaar kent.

 3. Avatar
  Ximena Vorn

  Mensen met een gezond paar hersens in hun hoofd weten dat je niet op cons mensen moet inzoomen in hun kont of borsten en dan op youtube gooien en als press hoor je van te voren de regels door te nemen wat wel en niet mag! Btw booth babes worden betaald om aardig te doen tegen jou daarom kan je ze trollen, en ehum met ‘ we gaan overwatch cosplayers zieken’ zoek de volgende keer naar een cosplayer die symmerta doet ( ik) en probeer eens mij te ‘zieken’

 4. Avatar
  Elise Jiyu Toet

  Beste StarGamers, allereerst, van harte gefeliciteerd met jullie eerste Facebook post die meer dan 5 individuele comments heeft!
  Beetje jammer dat voor jullie “mensen in de zeik nemen” blijkbaar de enige manier is om aandacht te krijgen.

 5. Avatar
  Timo Bos

  Lol, met meer dan 600 likes op jullie pagina hebben jullie er bijna geen op jullie posts XD Gefeliciteerd! Jullie zijn dus gezonken tot “troll” niveau gewoon omdat het kan! En voor likes, al zal je er nu misschien alleen maar een aantal verliezen nu.

Laat een antwoord achter