Demontage van DualSense controller laat drift-stick probleem zien

Al enige tijd horen wij berichten over gamers met driftende PlayStation 5 controllers, maar niemand weet zo zeer wat de oorzaak hiervan kan zijn. Toch is er op YouTube een handige video verschenen welke je de oorzaak kan laten zien.

Op het iFixit YouTube-kanaal is een nieuwe video verschenen waarin de controller van de PlayStation 5 compleet uit elkaar wordt gehaald en er gekeken wordt wat de oorzaak van het driften zou kunnen zijn. Daarnaast wordt er gekeken naar de levensduur van de controller.

iFixit heeft een analyse van de DualSense gedaan door middel van Call of Duty: Warzone gedaan. Hij merkte op dat de prestaties van de DualSense na ongeveer 417 uur aan gameplay achteruit gaan. Als je dus twee uur per dag de controller intensief zou gebruiken, dan kan je dit al gaan merken na zeven maanden spelen.

Volgens iFixit hebben PlayStation-, Nintendo- en Xbox-controllers een lange geschiedenis “met voorspelbare, te voorkomen problemen”. Men doelt dan specifiek op de analoge sticks in de controllers die voor drift kan zorgen. 

Volgens iFixit zou dit probleem voortkomen omdat er in de DualSense-controller (alsook de DualShock 4-, Xbox One- en Xbox One Elite-controllers) zogenaamde ‘off the shelf’ joystick-hardware wordt gebruikt. Dit betekend dat de interne hardware eigenlijk niet goed op maat is gemaakt voor de controllers, waardoor er al snel problemen voor kunnen doen.

In de onderstaande video krijg je tevens ook uitleg over hoe je het drift probleem in je controller kunt verhelpen, al zal je daarvoor wel je DualSense controller open moeten schroeven.

Ook interessant
Dit zijn de Games with Gold van maart 2021
NL / EN