Wat doe je als Blizzard je vraagt om een oud kwaad te komen bestrijden bij Nintendo? Het antwoord is simpel, dan zorg je ervoor dat je klaar staat om kont te schoppen. En dat is precies wat wij zijn wezen doen, kont schoppen op de Nintendo Switch. Blizzard was zo vriendelijk om ons bij het Nintendo hoofdkantoor alvast een voorproefje te laten zien van Diablo III: Eternal Collection.

Diablo blijft maar komen.

 2012 was het jaar dat Diablo 3 uitkwam voor de PC. Een jaar later was de beurt aan de Xbox 360 en de Ps3 en een Xbox One en een Ps4 release zag in 2014 het levenslicht. Nu 6 jaar na de PC release komt Diablo 3 dan nog ‘n keer terug en dit keer op de Nintendo Switch. De game is vanaf 2 november 2018 verkrijgbaar voor de hybride console, maar wij mochten de game al uitproberen.

Diablo 3 was zowel docked als in handheld modus speelbaar. Daarnaast was er de mogelijkheid om via een netwerk de game co-op te spelen. De versie die wij speelde is gelijk aan de versie die straks in de winkel ligt, wat dus een goed beeld gaf over de staat van de game. En zoals je mag verwachten liep de game vloeiend op de Switch, en tijdens onze sessie hebben we dan ook geen lag of framedrops gezien. Ook in handheld modus liep de game zeer soepel. Het is nog even wachten tot we game echt aan de tand kunnen gaan voelen, maar voor nu niks te klagen.

Dezelfde game maar dan in de trein.

 Diablo 3 hebben de meeste gamers ondertussen wel gespeeld, is het niet op de PC dan wel op een van de vele consoles waarop de game al eerder is verschenen. Je zou je zelf daarom ook kunnen afvragen waarom dat Diablo 3 na zoveel jaar toch nog op de Switch verschijnt. Het antwoord is simpel: omdat het kan! En daarnaast, nu kun je tenminste Belial in de trein terug naar de hel schoppen. Maar dat niet alleen, de Switch versie heeft een paar kleine exclusieve in-game items. Zo heb je de beschikking over een Cucco companion pet, je weet wel, zo’n kleine wild flapperende kip uit The Legend of Zelda. Maar dat is niet alles, je krijgt er ook een Triforce portret frame bij en een speciale Ganondorf transmogrification set.

Tevens zit zowel de hoofdgame als de 2 uitbreidingen, Reaper of Souls en Rise of the Necromancer, in het pakket. We speelde Diablo 3 niet met een pro controller maar met de 2 joycons in de houder, en eerlijk gezegd speelt dat niet helemaal lekker. In Diablo 3 kun je aanvallen ontwijken doormiddel van je rechterpookje de kant op de drukken die je wilt wegrollen, echter zit het rechter pookje strak onder je actie knoppen, waardoor het haast geen doen is om aanvallen lekker te ontwijken. Voor wie alleen de PC versie gespeeld heeft is dit geen probleem, aangezien je op de PC niet eens kan ontwijken. Mocht je de game straks met een pro controller spelen gok ik dat je prima kan ontwijken aangezien de rechterpook daar beter op een betere positie zit.

Blizzard eindelijk terug bij Nintendo

 Het heeft 15 jaar geduurd maar met Diablo 3 keert Blizzard terug naar Nintendo! Blackthorn, The Lost Vikings en Rock n’ Roll Racing en StarCraft zijn de laatste drie games geweest uit de stal van Blizzard welke verschenen zijn voor een Nintendo console / handheld. Maar wie weet wat de toekomst voor ons in petto heeft als het gaat om games voor de Switch van Blizzard. Is dit een opstapje naar meer, naar iets nieuws? Wie zal het zeggen.

Het is wel bevestigd dat Diablo 3 voor de Switch komt met online en offline co-op en zullen ook de bekende seasons niet ontbreken. Tel daarbij op dat de Switch een speciale Diablo 3 uitvoering krijgt en je kan zeggen dat er alles aan gedaan word om Diablo 3 ook op de Switch een succes te maken.

We moeten nog even wachten maar op 2 november kunnen eindelijk ook in de trein of op je werk kont schoppen in Diablo 3.