CALL OF DUTY: BLACK OPS III – ECLIPSE | DLC

Ongeveer een maandje geleden werden Season Pass bezitters, en andere liefhebbers van Black Ops III, verblijd met de komst van de tweede DLC pack. Rond deze periode zal Eclipse, zoals de DLC heet, verschijnen voor de PC en Xbox One. Tijd om eens de boel onder de loep te nemen, en te kijken of het je zuurverdiende moneyz waard is.

Eclipse brengt ons drie nieuwe multiplayer maps en een dikke nieuwe map voor de zombie mode. Laat ik gelijk met de deur in huis vallen dat Eclipse, de voorgaande content van Awakening flink weet te overstijgen. Het hoe en wat leg ik je hieronder even uit!

Verge

Om te beginnen start ik met de map “Verge”. Dit is een remake van de Call of Duty: World at War map “Bonzai”. Deze map laat zich het best omschrijven door de twee woorden complete chaos. Dit is niet alleen terug te vinden in de opzet van de spelwereld, want deze wordt visueel neergezet als een soort apocalyptische wereld. Overal zie je klerezooi liggen rondom diverse futuristische wagens en voertuigen. Dankzij het ondergrondse gangenstelsel heb je een oneindig aantal mogelijkheden om het jouw tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken. Net zoals het origineel is dit best een complexe en onoverzichtelijke map. Mijn raad is dan ook om deze spelwereld goed uit te pluizen om de chaos wat te temmen.

Knockout

De tweede map in het rijtje is “Knockout”. Dit is een prachtig en kleurrijk vormgegeven Japanse setting met de herkenbare stijl die je mag verwachten. Denk hierbij aan de welbekende gebouwen, maar ook de prachtige bomen vol bloesem. De map kent veel diverse routes en is zeer dynamisch van opzet. Het leuke is dat “Knockout” ook een flink aantal shortcuts kent, om zodoende snel de vijand te verrassen. Er zijn in ieder geval veel dingen te bezichtigen in deze map, waaronder de discotheek zeker een aanrader is. Kun je lekker effe je dancemoves testen in de game.

Rift

Mapje nummero drie heet “Rift” en kent wat raakvlakken met de map “Rise” uit de Awakening DLC. Dit is ook een verlaten industrie map, die wat donker en inspiratieloos eruit ziet. Daarnaast is deze map heel erg geschikt voor de campers onder ons. Het is mij veelvuldig overkomen dat ik in mijn rug geschoten werd vanwege een of andere pipo die het nodig vond om met zijn shotgun in een hoekje te kamperen. Door de donkere look merk je deze kansloze figuren ook niet eens goed op, waardoor je al snel de neiging hebt om te rage-quitten.

Spire

De laatste multipayer map heet “Spire”, en deze speelt zich af op een soort vliegende vliegveld (whut?). “Spire” kenmerkt zich door zijn futuristische uiterlijk, waaronder lichte kleuren de boventoon voert. De map kent een symmetrische opzet, welke we bijvoorbeeld kennen uit Nuketown, en is voornamelijk geschikt om objective based modes te spelen zoals CTF en Domination. De focus ligt voornamelijk aan het midden van de spelwereld, waar de meeste vuurgevechten zullen plaats vinden. Wil je lekker flanken, kun je altijd nog via de zijkantjes van de map bewegen. Een hele fijne map, waar je jezelf al snel als een vis in het water voelt.

Onuitspreekbare zombie map

Als laatste is daar nog de toevoeging van een nieuwe zombie spelwereld. De onuitspreekbare naam “ Zetsubou no Shima” speelt zich af in het land van de rijzende zon. De map begint op een strand aan de Japanse jungle, waar je kunt zien dat er flink is gevochten. Overal liggen diverse brokstukken van voertuigen en vliegtuigen en de omgeving is overrompeld door de aanwezigheid van zombies. Naar mijn mening is dit een van de vetste zombie maps die we hebben mogen meemaken in een Call of Duty game. De map kent een flinke hoeveelheid dynamiek, en de zombie fanaten zullen hier zeker van smullen.

Conclusie

Was ik met de vorige DLC al aardig te spreken over de diverse maps die we kregen, gaat Treyarch er ditmaal goed overheen als het gaat om nieuwe content. Eclipse is een goede toevoeging aan de diversiteit in de multiplayer playlist. Drie van de vier maps zijn dan ook echte aanraders, en de enige map waar ik mezelf op betrapte dat ik wilde skippen was “Rift”. De andere maps en de nieuwe zombie spelwereld zijn gewoon van goede kwaliteit, en je zult jezelf dus ook geen bult vallen als je Eclipse aanschaft. Een goede aanrader als je op zoek bent naar nieuwe content voor Black Ops III dus!

[mbYTPlayer url=”https://www.youtube.com/watch?v=Ot8t0ih2acU” opacity=”.5″ quality=”medium” ratio=”auto” isinline=”false” showcontrols=”false” realfullscreen=”true” printurl=”true” autoplay=”true” startat=”2″ mute=”true” loop=”true” addraster=”true” stopmovieonblur=”false” gaTrack=”false”]

CALL OF DUTY: BLACK OPS III – ECLIPSE | DLC
HOT!
Vette nieuwe maps
Dikke zombie map toevoeging
Alle maps kennen dikke visuals
NOT!
Rift is een ongelooflijk K*T map, vol kampeerders...
90
STERREN
Ook interessant
Mortal Kombat 11 Ultimate | REVIEW
NL / EN