Call of Duty: Black Ops III – Awakening | DLC

Het is alweer een paar maandjes geleden dat we Call of Duty: Black Ops III onder onze neus geschoven kregen. Wij vonden de game wel vermakelijk en beloonde het dus ook met een goede voldoende. Ondanks dat Rowdy de game in de eerste instantie niet zo bijzonder vond, is hij toch hooked geraakt aan deze nieuwe Black Ops game. Toen eenmaal bekend werd dat de nieuwe DLC voor de game beschikbaar zou komen is hij ook als een malle gaan sparen om zodoende de nieuwe maps te kunnen spelen. Vandaar ook een blik op de nieuwe content die je kunt krijgen in deze Awakenings dowloadable content, die nu beschikbaar is voor de Playstation 4.

Black Ops III is al weer een paar maandjes speelbaar en het werd dus ook tijd voor nieuwe DLC. We worden getrakteerd op een viertal nieuwe multiplayer maps en een nieuwe zombie wereld. Diegene die de Season Pass hebben gekocht, krijgen automatisch de hele shitzooi automatisch binnen. Voor diegene zonder de Pass kunnen de boel voor een kleine 15 euro binnen hengelen. Hieronder vindt je een opsomming van de diverse maps en we kijken gelijk even of het de speelduur van de game weet te verlengen.

Splash

De eerste map die ook gelijk opviel door zijn felle kleurtjes is Splash. Dit is een map wat zich afspeelt in een verlaten waterspeelparadijs, waar het Tikibad jaloers op mag zijn. Het is een map wat stiekem aardig onoverzichtelijk is, dit vanwege de talloze gangen, zwemgebieden, stuk strand en de kleurrijke waterglijbanen. Ondanks zijn grafische pracht en hoeveelheid manieren van spelen door de diverse gangen is de map naar mijn zin te groot. Hierdoor wil het nog weleens gebeuren dat je in een rondje lopen geen hond tegen komt, terwijl je op het andere moment onverwacht in een spervuur terecht komt omdat iedereen zich op ineens op dezelfde plek bevind. Mooie map, maar niet echt uitgebalanceerd.

Gauntlet

De tweede map heet Gauntlet, en dit is een soort speciale trainingsfaciliteit wat bestaat uit drie verschillende delen. In het midden vindt je een sneeuwveld, waar de flanken een belangrijke rol spelen om door het gebied heen te komen. Het midden is open, met aan weerskanten een soort sniperspot en midden een brug. Aangezien het middenstuk nogal open is, is het uitkijken geblazen om je daar te bevinden.

bo3 gauntlet

Een ander deel van de map is een jungle veld, waar je lekker kunt campen tussen de bosjes en wat dus ook gebeurt. Het is niet echt in één oog opslag te zien of er iemand staat en je krijgt daar de kans ook niet voor. Als je al aanstalte maakt om je hierheen te verplaatsen ben je vaak al neergeknald.

Het laatste deel van Gauntlet is een soort van stad idee. Hier komt het gevoel van eerdere Call of Duty delen naar boven, aangezien de steegjes smal zijn en er weinig plek is om jezelf dekking te geven. Handig is het wel om hier gebruik te maken van de walljump en run acties om iedereen te snel af te zijn. Ondanks dat ook dit idee heel tof is, is ook deze map naar mijn mening te klein om met 12 man jezelf te vermaken. Het is echt zoeken naar elkaar, en het wordt helemaal frustrerend als je een deur doorgaat en ongezien zit er iemand met zijn shotgun op jouw te wachten om daar wat hagel in te pompen… Damn!

Rise

Rise is misschien qua thema de minste van alle maps, maar qua gameplay is deze wel een stuk beter uitgebalanceerd. Rise speelt zich af op een soort van futuristische bouwplaats met veel open gebieden en kleine gangetjes. Hier kun je in alle glorie wallrunnen, en over obstakels jumpen. Ook is er een mooi gebied waar je de tegenstander kunt verrassen in het water. Want al duikend spring je uit het water om je tegenstander te trakteren op een kopschot. Heerlijk! Doordat Rise in het midden veel kleine gangetjes kent is het ook een lekkere broedplaats voor diverse gunfights. Ondanks dat het thema niet zo spectaculair is als de voorgaande twee maps, is deze wel het beste speelbaar. Je komt altijd wel iemand tegen die je neer kan knallen (en andersom ook trouwens…).

Skyjacked

De laatste multiplayer map die je kunt vinden in de Awakening DLC is Skyjacked. Voor diegene die Black Ops II hebben gespeeld, komt deze naam wellicht bekend voor. Dat klopt, want het is een nieuwe interpretatie van de BO2 map, Hijacked. Waar je in het origineel nog speelde op een uitermate luxe zeejacht, is het nu een vliegend politie voertuig geworden. Hijacked was een kleine chaotische map met veel vluchtwegen en waar de flanken een belangrijke rol speelden. Ook kon je via het onderschip naar de andere kant lopen.

In deze futuristische remake is het niet anders. Het is en blijft een kleine en chaotische map, die een stuk grauwer dan zijn voorganger is. Ondanks dat de layout in grote lijnen hetzelfde is gebleven, is de map wel aangepast voor de nieuwe gameplay stijl van Black Ops III. Het chaotische wordt dus chaotischer vanwege de wallrunning en thrustjump acties. Enige minpuntje is dat de map wellicht iets te klein is, en de tegenpartij of je eigen partij al heel snel gespawnkilled kan worden. Het advies  op deze map is dan ook om in beweging te blijven, voordat je finaal afgeslacht wordt.

Zombies: Der Eisendrache

Als laatste is er voor de zombie fans ook nog wat toegevoegd, namelijk een compleet nieuwe map met bijbehorend verhaal. Der Eisendrache heet ie en is ontzettend groot en kent ongelooflijk veel mogelijkheden om jezelf te vermaken met een stel vrienden. Gameplay technisch is er niets veranderd, maar een nieuwe spelwereld is altijd een fijne toevoeging toch?

Conclusie

Playstation 4 bezitters konden al sinds begin februari aan de slag met deze Awakening DLC voor Black Ops III, en over een week of twee mogen ook de PC en Xbox One bezitters aan de slag met de nieuwe maps. Voor de 15 euro die je neerlegt voor deze DLC, krijg je zeker weer flink wat uren spelplezier voor je kiezen. Is het werkelijk een noodzakelijke aanrader? Nee, maar speel je regelmatig de volledige game, en ben je uitgekeken op de bestaande maps, dan raad ik Awakening met alle liefde aan. Je zal er zeker geen spijt van krijgen!

Call of Duty: Black Ops III – Awakening | DLC
HOT!
Grafisch mooie map toevoegingen
Skyjacked speelt als vanouds
Dikke vette zombie map
NOT!
Sommige maps zijn te groot, voor het aantal spelers...
Spawnkilling op Skyjacked is fokking irritant!
70
Sterren
Ook interessant
Tekken 7 – Season Pass 4 | DLC
NL / EN