Shadow of Mordor: The Bright Lord | DLC

Shadow of Mordor was persoonlijk een van mijn favoriete games van 2014 en stiekem een verrassing voor velen. Niemand had gedacht dat de game zo goed zou zijn, ondanks dat de game wat steekjes liet vallen met de LOTR lore.

Na het uitspelen van de game was er nog steeds die honger om de game door te spelen. Dit lukte ook wel maar je miste verhalende content. Nu is daar de Bright Lord DLC die je weer terug laat keren naar Mordor!

[mbYTPlayer url=”https://www.youtube.com/watch?v=apqeGvr2m6A” opacity=”1″ quality=”medium” ratio=”auto” isinline=”false” showcontrols=”false” realfullscreen=”true” printurl=”true” autoplay=”true” startat=”3″ mute=”true” loop=”true” addraster=”true” stopmovieonblur=”false” gaTrack=”false”]

Die ene ring
Deze DLC draait om het verhaal van Celebrimbor, de wraith die in het originele verhaal het lichaam van hoofdpersonage Talion heeft overgenomen.

De game speelt zich veel verder af in het verleden, Celebrimbor is namelijk de man (of Elf eigenlijk) die de ringen heeft gecreëerd die o zo belangrijk zijn in LOTR. Celebrimbor werd namelijk in de val gelokt door Sauron en kreeg zijn bedenkingen, dus hield hij “The One Ring” helemaal voor zichzelf. Dit vindt de grote Mordor opperbaas, Sauron, natuurlijk niet zo tof en stuurt zijn legertje Uruks achter onze blonde Elf aan. Aan jou de taak om het leger van Sauron een kopje kleiner te maken en Sauron te laten zien wie de baas is in Mordor!

bright lord 1

Lekker branden
The Bright Lord speelt in grote lijnen af net zoals in het originele verhaal. Jij als Celebrimbor kent dezelfde aanvallen en moves en hier en daar zijn er wat concessies gedaan.

Een belangrijk element in deze DLC is het “branden” van de diverse Uruks om zo zelf een leger om je heen te bouwen. Hiermee neem je een Uruk over zodat hij voor jou gaat vechten. Je kunt niet werkelijk de controle nemen van de Uruks maar je geeft ze wel de opdracht om iets aan te vallen en jou te beschermen.

Oppervlakkige overkill
Deze uitbreiding is qua verhaal weer erg goed, want je krijgt meer backstory over Celebrimbor. Helaas is het jammer dat het Nemesis-systeem niet echt goed uit de verf komt. Deze keer blijft het allemaal maar een beetje oppervlakkig. Het is namelijk de bedoeling dat je alles en iedereen gaat “branden” in plaats van dat je ze een zwaard door de strot ramt. Het overnemen van de Uruks neemt dus de overhand en is naar mijn mening een flinke overkill.

Daarnaast begin je als Celebrimbor op maximaal level en is er niets meer vrij te spelen als het gaat om skills en andere perks. Tevens heb je vanaf het begin van het spel de beschikking tot de “One Ring”. Door deze te gebruiken kom je in een soort “Frenzy mode” waarin je alles en iedereen met één druk op de knop zijn hoofd kan scheiden van zijn lichaam. Leuke toevoeging maar iets minder uitdaging, al heb je dit wel nodig in het eindgevecht tegen Sauron.

bright lord 2

Vakantie naar Mordor
De nadruk ligt meer op je pijl en boog en de game voelt wel wat moeilijker aan als het origineel omdat er meer Uruks, captains en warchiefs op je beeldscherm verschijnen. Gelukkig zijn er nog wel flink wat collectibles te verzamelen in de game die het interessant houden nadat je de storyline hebt uitgespeeld.

The Bright Lord speelt zich weer af in Udun, een regio in Mordor die we al kennen uit het verhaal van Talion. Omdat dit deel zich flink wat eerder afspeelt dan het originele verhaal en Sauron nog fysiek aanwezig is ziet de spelwereld er ook wat agressiever en onheilspellender uit. Hier en daar een rood gloedje, alles is veel donkerder en depressiever. Leuk vakantieoord zeg maar…

Conclusie
The Bright Lord DLC is een welkome toevoeging aan Shadow of Mordor. Je krijgt er een kleine 10 uur gameplay bij en je komt meer te weten over het verleden van Celebrimbor. Ondanks dat ik aardig lovend ben over deze uitbreiding moet ik wel opmerken dat het Nemesis-systeem meer op de achtergrond blijft en dat het “branden” iets teveel naar de voorgrond komt.

Gelukkig kent de uitbreiding wel een degelijk eindgevecht welke we weer miste in het originele verhaal. Dus wil je Sauron een kopje kleiner maken en ben je op zoek naar meer verhalende content in Shadow of Mordor? Dan raad ik je deze DLC met alle liefde aan!

Score
75
Lezer beoordeling0 Stemmen
0
HOT!
Meer verhaal
Meer gameplay
Eindelijk een fatsoenlijk eindgevecht!
NOT!
Iets teveel
Nemesis systeem blijft achter
75
Ook interessant
Nieuwe DLC Two Point Hospital onthuld