Starcraft II: Nova Covert Ops | DLC

Blizzard probeert zijn games langer mee te laten gaan. We zien het bijvoorbeeld aan World of Warcraft, die al dik 11 jaar mee gaat. Of wat dacht je van de nieuwe updates voor Diablo 2 en Warcraft 3? Starcraft II is ondertussen ook alweer 6 jaar oud en toch blijft Blizzard steeds nieuwe content brengen naar de game. Kregen we eerder dit jaar al Legacy of the Void, nu is het Nova die haar eigen verhalende missies krijgt in een divers aantal mission packs. In deze review bespreken we het eerste deel.

Nova Covert Ops is een standalone uitbreiding op het Starcraft II verhaal en is in tegenstelling tot Heart of the Swarm en Legacy of the Void geen complete game. Nee, het is een heuse downloadable uitbreiding voor een schamele 8 eurootjes waarin je meer over de achtergrond te weten komt van Nova, de stealthy Ghost die je wellicht al eerder bent tegengekomen in de game. In totaliteit krijgen we drie delen die haar verhaal gaan vertellen.

nova covert ops 4

Space boobies

Onze rondborstige stealth assassin vecht in deze spin-off tegen The Defenders of Man. Dit is een groepje mensen die zich van het keizerrijk hebben afgesplitst om hun eigen samenleving te maken. Nova is gevangen genomen door deze bende en blijkbaar is haar complete geheugen gewist. Ondanks dit komt ze er al snel achter dat ze hier niet thuis hoort, en dankzij haar speciale vaardigheden ontsnapt ze ook aan de klauwen van The Defenders of Man, om zodoende het universum te redden.

Nova Covert Ops kent de herkenbare elementen van Starcraft II. Ondanks dat dit avontuur voornamelijk op Nova leunt, en de game dus nieuwe spelmechanieken kent, krijgen we genoeg oldschool Starcraft actie. Een van de eerste missies is het doel om zo onopvallend te blijven en met je blote handen de vijand om te brengen die op jouw pad komen. Zodoende speelt de game meer als Diablo, maar de bekende RTS elementen komen ook zeker om het hoekje kijken. De afwisseling om als lone wolf te spelen met daarbij missies waarin je een basis moet verdedigen is daarom ook ongelooflijk prettig te noemen.

nova covert ops 2

Kort Blizzariaans vermaak

Een groot nadeel van de game is de moeilijkheidsgraad. Je kunt zelf natuurlijk instellen hoe moeilijk je het wil hebben in deze game, maar voor veteranen die de gameplay basics kennen is de uitdaging soms ver te vinden. Op zich wel te begrijpen, aangezien Blizzard via deze game een brede doelgroep probeert aan te boren, maar van de fans is het een kleine teleurstelling.

De herspeelbaarheid is zodoende ook niet echt bijzonder hoog. Uiteraard is het verhaal weer echt Blizzariaans goed, dat zal ik niet ontkennen, maar na het voltooien van het verhaal is er weinig meer om dit nogmaals te spelen. Oke, Nova Covert Ops kent genoeg uitdagingen om bepaalde achievements te behalen, maar toch miste ik het belonende aspect. Hoewel het ook mogelijk is om je bestaande legereenheden te upgraden door missies opnieuw te spelen, betrapte ik mezelf toch op het feit dat ik geen zin had om missies nogmaals te spelen, want ik had het wel gezien. Had Blizzard meer dynamiek in de diverse missies gestopt, was de herspeelbaarheid velen malen groter geweest. Nu slaat het lichtelijk de plank mis en ben je genoodzaakt om te wachten op de volgende mission pack. Jammer de bammer dus…

Conclusie

Nova Covert Ops is een nieuwe mini-franchise binnen het bestaande  Starcraft universum en ondanks de bekende spelelementen, de matige herspeelbaarheid en het feit dat deze uitbreiding niet echt veel nieuwe dingen doet ben ik toch te spreken over deze uitbreiding. Waarom? Nou simpel, het achtergrondverhaal van Nova is ontzettend interessant. Na het voltooien van de verhalende modus (die je binnen een kleine 3 uur uitspeelt in de normal mode), snak je ook naar meer informatie over Nova. Ben je eenmaal uitgespeeld dan heb je nog de keuze om diverse achievements te behalen en kun je jouw leger upgraden, al zullen er naar mijn mening weinig gamers zijn die dit daadwerkelijk gaan doen. Het is daarentegen ook een echte singleplayer ervaring, dus wil je multiplayer potjes spelen dan zal je ook zeker de originele Starcraft II nodig hebben. Al met al is het een leuke fanservice van Blizzard om zo de diverse karakters binnen het universum uit te diepen. Het houdt je zeker een aantal uren van de straat als je de game op een veel hogere moeilijkheidsgraad speelt. Aan het einde van het jaar mogen we het tweede deel van Covert Ops verwachten en wij zijn dan ook zeer benieuwd wat Blizzard ons gaat voorschotelen. Tot die tijd raad ik Nova Covert Ops dan ook voornamelijk aan voor de echte fans van de serie.

Dikke kus! xoxo

nova covert ops 3

Starcraft II: Nova Covert Ops | DLC
HOT!
Fanservice ten top!
Uitgediepte achtergrond van Nova
NOT!
Te makkelijk
Te kort
Herspeelbaarheid is er niet echt
70
STERREN

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x
()
x