Eerste gameplaybeelden van controversiële shooter Six Days in Fallujah verschenen

De eerste gameplay beelden van de shooter Six Days in Fallujah zijn vandaag online verschenen via IGN.

De game is gebaseerd op een echte oorlogssituatie, welke in 2004 plaats vond in Falluhjah, Irak. De game werd in 2009 aangekondigd en zou in 2010 verschijnen, maar dit is nooit gebeurt. Dit kwam doordat de gebeurtenissen uit de game toentertijd te vers in het geheugen lagen, omdat de oorlog in Irak toen net officieel voorbij was. In Fallujah zijn veel onschuldige slachtoffers gevallen. Het lag allemaal net iets te gevoelig om de game daadwerkelijk uit te brengen.

De game zou destijds worden uitgegeven door Konami, maar deze trok zich terug vanwege de controversiele aard van de game. Daarna hebben is er niets meer vernomen van de game en is deze langzamerhand vergeten.

Eerder dit jaar werd bekend dat ontwikkelaar Highwire Games en uitgever Victura de handen in één hadden geslagen om de game alsnog te maken. Wel werd toen duidelijk dat het om een nieuw project ging, ook vanwege het feit dat het een andere studio betreft, maar wel met het zelfde idee.

Six Days in Falluhjah moet later dit jaar verschijnen. Specifieke platformen zijn nog steeds niet bekend, maar de game zal zijn opwachting maken op consoles en PC.

Ook interessant
Blizzard laat meer van Overwatch 2 zien door middel van een “Behind the Scenes” video
NL / EN