Diablo 3, is een game waar je makkelijk veel uren in verliest, maar waar inmiddels al twee jaar weinig vernieuwing in zit. Je hebt regelmatig een nieuw seizoen waarin je jouw hero kunt meten met de leaderboards en challenges moet completen om mooie spulletjes vrij te spelen, maar volgens Blizzard gaat er binnenkort écht weer wat gebeuren.

De expansion van Diablo met de Adventure-mode was geniaal, daarna kwamen nog een aantal wereldse patches die de game veel beter maakten, maar persoonlijk vind ik dat de game sindsdien te weinig ontwikkeling heeft doorgemaakt. Blizzard plaatste gisteren een filmpje op YouTube waarin niet alleen werd aangekondingd dat er voortaan thematische seizoenen gaan plaatsvinden (seizoen 14 wordt ‘Season of Greed’), maar ook dat er verschillende projecten in de steigers staan. ‘Sommige projecten duren langer dan anderen en daar kunnen we nog weinig over vertellen, maar we verwachten later dit jaar een aankondiging te doen’, daar komt vrij vertaald de boodschap van Blizzard op neer.

In onderstaand filmpje zie je de aankondiging, over de inhoud kan nu alleen nog maar gespeculeerd worden (wat denken jullie, lieve lezers?). Via deze link vind je meer informatie over seizoen 14. Zoals gezegd ‘Season of Greed’, wat kort door de bocht betekent dat de meeste Treasure Goblins worden vergezeld door een maatje.