Komt er dit jaar toch een nieuwe Call of Duty?

Waar er eerder vorig jaar speculaties waren dat er in 2023 geen nieuwe Call of Duty-game zou verschijnen, lijkt het volgens insider Tom Henderson erop dat er alsnog een gloednieuwe game in de franchise gaat verschijnen.

Activision zou eerder plannen hebben voor een grote uitbreiding op Modern Warfare 2 bestaande uit nieuwe single player missies en fan favorite multiplayer maps uit het verleden.

Volgens Tom Henderson zouden er inderdaad plannen zijn voor een uitbreiding, maar zijn deze uiteindelijk geschrapt. Dit jaar moet er dan ook gewoon een nieuwe Call of Duty-game verschijnen uit het vat van studio Sledgehammer Games. Dit team was eerder verantwoordelijk voor Call of Duty: Advanced Warfare, Call of Duty: WWII en Call of Duty: Vanguard.

Henderson geeft ook aan dat hij de releasedata in handen heeft. De nieuwe Call of Duty zou gepland zijn voor een release op 10 november 2023 met een Early Access mogelijkheid op 2 november.

Tevens moeten er twee beta tests plaats vinden, waarbij de eerste exclusief is voor PlayStation-eigenaren. Volgens Henderson is de planning voor de beta’s als volgt:

  • Beta weekend 1 (PS4/PS5) – 6 oktober 2023 – 10 oktober 2023
  • Beta weekend 2 (PS4/PS5/Xbox One/Xbox Series X|S/PC) – 12 oktober 2023 – 16 oktober 2023

Of dit nieuws allemaal klopt is nog te bezien. De kans is zeer aanwezig dat er Call of Duty nieuws gaat verschijnen tijdens de E3 van dit jaar.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x