Er moeten dit jaar veertig speelbare games verschijnen op Netflix

Netflix heeft aangekondigd dat zij maar liefst veertig games op de streamingdienst gaan uitbrengen dit jaar.

Dit nieuws liet het bedrijf gisteren weten via zijn eigen website. In totaal zijn er zeventig games in ontwikkeling voor de streamingdienst bij third-parties en heeft Netflix zelf zestien titels in ontwikkeling.

Netflix heeft tevens ook een aantal bevestigingen en hints gegeven over de te verwachten games. Zo moet er dit jaar een nieuwe Too Hot to Handle-game verschijnen, gebaseerd op de serie. Op 18 april komt Mighty Quest: Rogue Palace van Ubisoft uit, een game binnen de The Mighty Quest for Epic Loot-franchise. 

Verder moeten volgend jaar de twee Monument Valley-games op de streamingdienst uitkomen en werkt Super Evil Megacorp – bekend van Vainglory en Catalyst Black – aan een exclusief Netflix-spel.

Netflix stelt sinds november 2021 mobiele games beschikbaar via haar eigen streamingdienst. De games zijn ‘gratis’ speelbaar voor iedereen met een Netflix-abonnement en kunnen op meerdere apparaten via een Netflix-profiel gespeeld worden. De games worden gedownload via de Netflix-app of de Netflix-gameswebsite. Er zijn inmiddels al 55 spellen beschikbaar op de dienst. Het bedrijf heeft ook diverse ontwikkelstudio’s geopend en gekocht, waaronder een eigen studio in Los Angeles, Oxenfree-ontwikkelaar Night School Studio, Next Games en Boss Fight Entertainment.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x