Legion WoW

Belangrijke vernieuwingen in World of Warcraft: Legion | FEATURE

Ik schreef vorig jaar rond deze tijd al eerder een feature over Legion. Toen was net aangekondigd dat dit de zesde uitbreiding zou worden van World of Warcraft. Inmiddels weten we dat de game uit zal komen op 30 augustus 2016. Afgelopen maanden heeft het spel veel subscribers verloren, en Legion zou de oude spelers weer terug moeten lokken. Ik zet op een rijtje waarmee ze dat gaan proberen. Zou het de moeite waard zijn om je abonnement weer eens nieuw leven in te blazen?

Legion WoW artifacts doomhammer ashbringer

 

Artifacts

Ik noemde ze ook al in mijn vorige feature. In World of Warcraft: Legion kunnen spelers artifacts verdienen. Deze wapens zijn uniek voor elke class en bovendien voornamelijk gebaseerd op de lore uit het Warcraftuniversum. Zo kun je als Shaman bijvoorbeeld het wapen van Thrall krijgen: Doomhammer. Paladins kunnen het zwaard Ashbringer verdienen. De artifacts kunnen in uiterlijk aangepast worden zodat ze er niet bij iedereen hetzelfde uitzien.

Waarom is dit leuk dan?

Nou, toen WoW net uitkwam waren bepaalde elementen van het spel niet voor elke class gelijk. Paladins en Warlocks konden hun eigen mounts verdienen door middel van een lange quest. In The Burning Crusade leren druids een speciale flight form. Andere classes werden een beetje achtergesteld, zo vond menig gamer. Blizzard’s oplossing kwam met Mists of Pandaria en Warlords of Draenor, waarin Legendary ringen en cloaks werden aangeboden. Maar deze items maakten de verschillen tussen de classes juist weer te klein… is het dan ook nooit goed? De artifacts zouden dit een beetje moeten compenseren, omdat het voor elke class gaat om unieke items die bovendien door onszelf getweakt kunnen worden. Ik ben benieuwd…

WoW legion xavius

The Emerald Dream

De Emereld Dream is een stuk lore dat al vanaf het begin van het spel een verschijning maakt. Een aantal keren kom je er als speler mee in aanraking, maar vooralsnog was er geen manier om toegang te krijgen tot de Emerald Dream. Heel soms is er een quest waarmee je kort toegang krijgt tot de speciale dimensie (die eigenlijk steeds een aangepaste versie is van plekken die al bekend zijn in Azeroth, en dus geen nieuwe dimensie).
De Emerald Dream is eigenlijk zoals Azeroth eruit gezien zou hebben zonder dat intelligente wezens zich ermee bemoeid hadden. In plaats van een grote stad zou je in de Emerald Dream een mooi bos of groot veld vinden. Bergen of zeeën zijn wel op dezelfde plek te vinden.

Blizzard is al sinds het begin van World of Warcraft hints aan het droppen over het bestaan van de Emerald Dream en een eventuele expansion die hierop gebaseerd zou worden. Tot nu toe hebben we hier nog niets van gezien, maar op Gamescom vorig jaar werd toch gesuggereerd dat we er meer van te zien zullen krijgen in Legion.

Waarom is dit leuk dan?

De Emerald Dream wordt toegankelijk via een nieuwe raid: de Emerald Nightmare. Er zullen 7 bosses zijn om te verslaan, die deel uitmaken van een evil force die de Dream kwaadaardig heeft gemaakt. Klinkt als een uitdagende raid met Xavius als eindbaas!

WoW legion class order

Class orders

De meningen over het verschijnen van een garrison in Warlords of Draenor zijn verdeeld. Voor veel mensen is het een leuke toevoeging, zeker met de missies en volgers die je kunt rekruteren. Nadeel is wel dat je geen van je maatjes om je heen hebt; feestvieren in je eigen fort is niet zo leuk als je dat alleen moet doen. Met Legion zal geprobeerd worden om dit probleem een beetje recht te zetten. De class orders zullen hun intrede maken. Dit zijn bases die speciaal ontworpen worden voor elke klasse in World of Warcraft. Denk aan bijvoorbeeld een bolwerk voor de paladins onder Light’s Hope Chapel.

Waarom is dit leuk dan?

Het is een plek om te chillen met je fellow class buddies! Leuk toch? Bovendien zullen er verbeteringen komen voor het follower systeem in he garrison. De hoeveelheid mensen die je kunt rekruteren als follower zal een stuk kleiner zijn, maar ze kunnen veel meer aangepast worden aan persoonlijke voorkeuren en bovendien belangrijke karakters zijn uit de lore. Deze Champions, want zo heten ze, gaan mee met jou om te questen in plaats van hun eigen missies volbrengen. Beter toch?

WoW Legion pvp

PvP-only moves

Eens in de zoveel tijd is er een class die zwaar overpowered is ten opzichte van andere classes. Dat kan te zien zijn in raids, maar ook zeker in de PvP battles. Nu ben ik zelf geen enthousiast PvP’er, maar ik heb begrepen dat het altijd een kleine struggle is om de classes zo gelijkwaardig mogelijk te houden (impossible, me dunkt). Blizzard heeft echter een oplossing bedacht: er komt een apart talentensysteem voor PvP. Terwijl je stijgt in Honor ranks kun je nieuwe abilities vrijspelen voor je character.

Waarom is dit leuk dan?

Nou, in plaats van dat eeuwige grinden voor betere gear, kun je nu gewoon lekker spelen en door middel van je rank nieuwe talenten verdienen. De keuze die je maakt voor een bepaalde ability zal belangrijker zijn dan de gear die je draagt. Hopelijk zorgt dat weer voor meer uitdaging en variatie in het spel!

Legion WoW

Zijn dit redenen voor jou om je abonnement weer eens te verlengen? Waar kijk jij naar uit?

Kijk hieronder ook nog even naar de trailer voor Legion. Enjoy!

 

 

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x