Onlangs hadden we een feature op StarGamers waarin wij jouw hebben gevraagd wat jij de beste game van 2015 vond. Nou, we hebben de cijfertjes geteld en komen met de uitslag.

Onlangs hadden we een flink aantal games geselecteerd waaruit je kon kiezen en doormiddel van een poll kon jij je stem uitbrengen. Wij hebben de drie meest gekozen games voor je op een rijtje gezet. En wellicht is de nummer 1 geen verrassing, maar wel een verdiende en mooie plek voor de uitgever.

Nummer 3 – Splatoon (Nintendo)

Ondanks dat wij Splatoon niet hebben kunnen reviewen dit jaar, kunnen we wel geloven dat een heleboel gamers de game tof vonden. De vrolijke manier waarop je elkaar te lijf kan gaan met klodders verf is natuurlijk leuk bedacht. De Nintendo Wii U zat natuurlijk te springen om een titel als Splatoon om de fanbase tevreden te houden. Leuk detail is dat Nintendo de game zo nu en dan voorziet van gratis DLC, waarin je elkaar kun afknallen in nieuwe maps, met vette wapens en nieuwe outfits. Jullie gekozen nummer 3 is daarom ook Splatoon geworden.

Nummer 2 – The Witcher 3 (CD Project)

Vele gamers keken uit naar het nieuwe deel van The Witcher. De reeks wordt gekenmerkt door zijn uitgebreide en geweldige verhaallijn, de mooie graphics en de vrijheid die je in de game geniet. Ontwikkelaar CD Project ging ditmaal helemaal los en ik mag dan ook wel zeggen dat The Witcher 3 de mooiste game is van 2015. Tel daarbij de gemiddelde speelduur van 100 uur op en je hebt een ongelooflijk groot avontuur waarin je weken, zoniet maanden in kunt ronddwalen.

Rowdy schreef de review over de PC versie van  The Witcher 3: Wild Hunt en was zelf ook laaiend enthousiast. Jullie keus was dus een gegronde tweede plaats voor de game!

Nummer 1 – FALLOUT 4 (Bethesda)

De grootste hype, die wij in ieder geval hebben mogen meemaken op StarGamers, is Fallout 4. Werden we in het begin van het jaar al lekker gemaakt met diverse info over de game, werden we ineens verrast met de mededeling dat Fallout dit jaar speelbaar naar ons toe kwam. Wat we hebben gekregen van ontwikkelaar Bethesda is een verslavende game met heel veel side quests die je uren zoet weet te houden. Dat de game voor sommigen ook lichtelijk teleurstellend was, is algemeen bekend. Fallout 4 kent een zwakkere verhaallijn dan zijn voorganger en grafisch is het ook zeker niet de mooiste game die er is. Al met al hebben de bezoekers van StarGamers massaal op deze game gestemd, en stiekem hadden wij ook wel verwacht dat deze game op de nummer 1 plek zou komen. Zou dat misschien komen door de diverse features op StarGamers, zoals HIER en HIER ?

Mocht je in alle rust de recensie van Valerie nog nalezen, doe dat dan! Meer informatie omtrent de game kun je namelijk niet vinden.

The Aftermath

Helaas viel Metal Gear Solid V: The Phantom Pain net buiten de boot. Deze zou dan ook op een vierde plek verschijnen in de lijst. Als 5e plek eindigt met één stem verschil, Call of Duty: Black Ops 3.

In januari zullen wij contact opzoeken met Bethesda Nederland om de StarGamers Award van 2015 te overhandigen. Houdt dus onze site in de gaten voor een leuke video en wellicht interview met de uitgever en ontwikkelaar.

award 2015

één antwoord