FIFA-serie krijgt volgend jaar een nieuwe naam

Vanaf volgend jaar zal de FIFA franchise een andere naam krijgen, en mogelijk zal de game EA Sports FC gaan heten.

Al eerder liet EA Sports weten dat het bedrijf bezig is om de populaire voetbal franchise een andere naam te geven, maar was het nog niet bekend wat dit zal worden. Nu heeft Electronic Arts heeft in het Verenigd Koninkrijk een nieuwe naam laten registreren welke mogelijk ‘FIFA’ zal gaan vervangen. Het zal hier dan ook gaan om EA Sports FC.

Waarom EA de naam gaat veranderen ligt aan de licentiekosten die het bedrijf nu betaald aan de FIFA. Als deze licentie weggelaten wordt, scheelt dat behoorlijk in de kosten van de ontwikkeling van de game. Waar EA vroeger toestemming had om clubs en namen te kunnen gebruiken in hun games via FIFA, moet het bedrijf steeds vaker aparte licenties betalen om gebruik te maken van deze rechten, zoals echte namen van spelers en clubs. Hierdoor voelt EA zich niet meer genoodzaakt om gebruik te maken van de officiële FIFA-licentie.

As we look ahead, we’re also exploring the idea of renaming our global EA SPORTS football games. This means we’re reviewing our naming rights agreement with FIFA, which is separate from all our other official partnerships and licenses across the football world.

Cam Weber, Executive Vice President EA Sports
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x
()
x