Voor JRPG fans voelt het aan als keiharde porno, waar de joystick recht overeind komt te staan. Het was al bekend dat Final Fantasy XV er aan gaat komen, maar het hoe, wat, waar en wanneer bleef een tijdje achterwege. Afgelopen nacht was er een speciaal event waar alles uit de doeken werd gedaan.

Om met de deur in huis te vallen: Het nieuwe deel in de Final Fantasy serie verschijnt op 30 september van dit jaar. Final Fantasy 15 komt naar de PlayStation 4 en Xbox One, zo maakte Square Enix bekend.

FFXV kent al een lang ontwikkelproces want de ontwikkeling startte al in 2006, en was bedoeld als spin-off van Final Fantasy XIII (13 n00b). Toen was de game nog in ontwikkeling voor de PlayStation 3. In FFXV verken je een open wereld die duisterder zal zijn dan in eerdere Final Fantasy-delen. Jij speelt als Noctis Lucis Caelum, de troonopvolger van het koninkrijk Lucis, die zijn land moet verdedigen tegen een aanval.

Vanaf vandaag kun je al een demo van de nieuwe game downloaden. Deze ‘Platinum Demo’ vertelt een apart fantasieverhaal dat zich afspeelt in het hoofd van de protagonist tijdens zijn jeugd. Volgens Square Enix zal de demo je een goed beeld geven van onder meer het vechtsysteem in de uiteindelijke game. De inhoud van de demo zit niet in de uiteindelijke game.

Naast de game verschijnt er ook eene CGI-film welke de naam Kingsglaive: Final Fantasy 15. Daarin zullen stemacteurs Lena Headey en Sean Bean die we allebei kennen uit Game of Thrones te horen zijn. Ook Aaron Paul, welke Jesse Pinkman in Breaking Bad speelde zal een rol vertolken. De film vertelt de geschiedenis over de vader van Noctis. Daarnaast werkt Square-Enix aan een episodische animereeks genaamd Brotherhood: Final Fantasy, waarvan nu ook nog eens de eerste episode verschenen is.

Om de hype compleet te maken verschijnt er binnenkort ook een Final Fantasy XV minigame voor iOS, Android en Windows 10. Het is een pinball game en deze krijgt de naam JusticeMonstersFive mee. In de volledige game zal ook een flipperkast te vinden zijn waarop deze minigame speelbaar is.

Onderstaand vindt je een tsnunami van video’s omtrent de game, film, animeserie en de pinball minigame. Loop jij al warm voor Final Fantasy XV? Laat het ons weten in de comments.

2 reacties

Laat een antwoord achter