FTC blunderd en lekt veel onaangekondigde games van Xbox en Bethesda

De Amerikaanse FTC (Federal Trade Commission) heeft een grote blunder begaan en heeft gezorgd voor de grootste leak in de geschiedenis van Microsoft. Hierdoor zijn er meer dan 200 interne Xbox-documenten openbaar gemaakt.

Zo laat een van de vele documenten zien wat de aankomende projecten bij Bethesda zijn, waar veel projecten te zien zijn die officieel nog niet zijn aangekondigd. De mogelijkheid is zeer aanwezig dat een (flink) aantal van deze projecten nooit gaan verschijnen, want het gaat hier immers om een interne presentatie van 3 jaar geleden.

In het document staan namen van bekende games zoals Starfield, Deathloop en Redfall. Het document kijkt echter verder vooruit in de toekomst. Daar staan hele interessante namen tussen zoals Oblivion Remastered en Starfield DLC die gepland staan. Het fiscale jaar 2023 is een stuk interessanter. Dan moet ID Software blijkbaar op de proppen komen met een nieuwe DOOM-game genaamd DOOM Year Zero, welke ook een uitbreiding zal krijgen. Ook twee andere projecten moeten in dat fiscaal jaar verschijnen, namelijk Project Kestrel en Project Platinum.

Dan in fiscaal jaar 2024 krijgt DOOM Year Zero nog een uitbreiding. Project Kestrel krijgt dan ook een uitbreiding. Een Remaster van Fallout 3 staat in de planning. Er komt een game gebaseerd op een bestaande IP, de game Ghostwire Tokyo krijgt een vervolg, Arkane komt met de game Dishonored 3 en The Elder Scrolls 6 moet in die periode ook nog gaan verschijnen.

De kans is groot dat enkele van de projecten die gepland staan voor fiscaal jaar 2024, worden uitgesteld naar fiscaal jaar 2025.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x