Mobile games zijn bijna zo oud als de mobiele telefoon zelf. In de vroegere jaren was het snake of een ander toffe retrogame. Na jaren van simpele social media spelletjes waar je eigenlijk niet mee gezien wil worden, is het weer hot! Ontwikkelaars hebben de telefoon ontdekt en Microsoft wil daar best in mee.

Microsoft heeft namelijk Project xCloud aangekondigd. Door middel van dit concept zou het mogelijk moeten zijn om games te streamen naar mobiele apparaten als smartphones of tablets. Om dit voor elkaar te krijgen is wel wat werk te verzetten. Zo moet er in de data centrums flink gewerkt worden om het streamen van je games naar een scherm (zonder console) mogelijk te maken. Het gevolg is dat je je games overal mee kan nemen: naar het toilet, op vakantie of naar je vrienden en dat je uiteindelijk ook geen console nodig heb.

Klinkt goed toch? Maar er zijn nog wel wat knelpunten. Zo moet Microsoft flink aan het werk om te zorgen dat er geen lag is. Als iedereen zijn games streamt in plaats van via een console speelt, vraagt dat natuurlijk wat van de netwerken. Daarnaast kun je de controls van een controller of toetsenbord & muis niet zomaar overzetten naar touch screen. Project xCloud zal starten op de 4G netwerken, maar uitbreiden naar 5G wanneer de mogelijkheid daar is. In de huidige tests draait het allemaal met 10 mb/seconde. In 2019 zouden de eerste publieke tests live moeten gaan. Kan niet wachten op de eerste online tegenstanders die met headset en telefoon op het toilet flink zit te kakken terwijl ze Call of Duty aan het spelen zijn.

Laat een bericht achter

stargamers