Er gaan al langer geruchten dat Microsoft op overnamepad is. Eerder gingen er geruchten dat het bedrijf SEGA wilde kopen, maar dit blijkt niet waar te zijn. Nu lijkt het erop dat het bedrijf interesse heeft in de gamestudios van Warner Bros.

Als we The Information mogen geloven heeft Microsoft namelijk interesse in deze studio’s om de Xbox exclusive games een flinke boost te geven bij de volgende generatie consoles.

Warner Bros. Interactive Entertainment, welke nu in bezit is van het gigantische bedrijf AT&T, staat namelijk te koop. Dit komt mede doordat WBI blijkbaar een enorme schuld heeft van 154 miljard dollar. Microsoft is in ieder geval niet het enige bedrijf wat interesse heeft, ook EA, Take-Two en Activision Blizzard zouden interesse hebben.

Mocht Microsoft Warner Bros Interactive Entertainment over nemen, dan gaat het alleen over de ontwikkelaars die hieronder vallen (waaronder RockSteady). De rechten van de diverse franchises, zoals Batman, Lord of the Rings en Mad Max, zullen in handen blijven van Warner Bros. Wellicht zit er wel een deal in welke ervoor zorgt dat deze studios games mogen blijven maken in de diverse franchises, zolang er maar voor betaald wordt door Microsoft.

Laat een antwoord achter