Epic Games heeft vandaag het vierde seizoen gelanceerd van Fortnite Chapter 2.

Vandaag heeft Fortnite Chapter 2 haar vierde seizoen gekregen. Dit nieuwe seizoen is vandaag van start gegaan middels een nieuwe trailer. Fortnite Chapter 2: Season 4 heeft de naam Nexus War gekregen en bevat verschillende helden, schurken en voorwerpen uit het Marvel-universum.

Ondanks dat het vierde seizoen is verschenen, heeft Epic Games aangegeven dat dit seizoen niet beschikbaar zal komen voor gamers die het spel op Apple apparaten spelen. Eerder sleepte Epic Games namelijk Apple voor de rechter vanwege een onenigheid over de nieuwe betaalmethode die Epic Games had geïmplementeerd voor het kopen van V-Bucks. Deze methode zorgde er namelijk voor dat Epic Games geen commissie meer aan Apple hoefde af te dragen, wat in strijd is met de regels van Apple waar ontwikkelaars zich aan moeten houden als ze games op de App Store wilde plaatsen. Apple besloot Fortnite daarom uit de App Store te verwijderen.

Doordat Apple de game Fortnite dus van de App Store verwijderd heeft zijn verdere updates van de game ook geblokkeerd. Hierdoor is het dus niet mogelijk om het nieuwe seizoen op iOS en MacOS versies van de game te implementeren. Daarnaast is de cross-platform-functionaliteit verwijderd uit deze versies, waardoor spelers op Apple-apparaten vanaf vandaag slechts nog tegen elkaar kunnen spelen.

Laat een antwoord achter