TurnOn is de gloednieuwe indie game vanontwikkelaar Brainy Studio. Ik als indie liefhebber van StarGamers kreeg de eer om deze game voor het eerst uit te proberen. Hieronder lees je mijn bevindingen en hierboven vindt je de video. Één ding is zeker: Turn On is voor mij een echte Turn On… Sorry, ik kon het niet laten.

Verhaal

in Turn On speel jij als een klein vonkje van energie die de stroom terug moet brengen naar de stad nadat deze is uitgevallen. tijdens dit avontuur word je bijgestaan door verschillende karakters zoals de professor en een klein meisje die je van een straathond red. Al zijn deze karakters niet speelbaar en draait het echt om het vonkje zelf voegen ze wel een sfeer toe aan de game. Of ik me echt op een of andere manier verbonden voelde met deze karakters weet ik niet zeker, toch maken ze het spel menselijker en zorgde het wel voor wat variatie in de toch iets meer eenzijdige gameplay.

De Stijl

TurnOn heeft voor een indie game een hele eigen stijl. De stijl doet me denken aan games als Kings Quest en Radical Rockits en geeft mij weer dat nostalgische Playstation 1 gevoel terug. het spel is lichtelijk cell shaded wat de sfeer in de game echt goed kan hebben. Als de verlichting uit is voelt het grauw en donker aan maar zodra de lampjes weer aan gaan geeft de cell shaded look een warm en huiselijk gevoel aan het geheel. Zet hier een geweldige soundtrack bij met prachtige jazz muziek, en het sfeerbeeld van Turn On kan niet meer stuk.

Gameplay

Zoals al snel duidelijk word is TurnOn een echte platformer. Het idee is simpel glij over de stroomdraden, zet alle lampen en apparaten aan en verzamel alle bliksemschichten. Dit zorgt voor een heerlijke relaxte casual game beleving die de sfeer van het spel goed complimenteert. Misschien word het een tikkeltje eentonig na een tijdje maar verder heb ik me er reuze mee vermaakt.

Mijn verdere belevenissen en eerste momenten in de game zijn hierboven te zien. vergeet ook niet zelf de game via deze link te checken.

[mbYTPlayer url=”https://youtu.be/-E2IwkCXNJM” opacity=”.5″ quality=”medium” ratio=”auto” isinline=”false” showcontrols=”false” realfullscreen=”true” printurl=”true” autoplay=”true” startat=”4″ mute=”true” loop=”true” addraster=”true” stopmovieonblur=”false” gaTrack=”false”]

TURN ON | INDIE FIRSTLOOK
Score85%
HOT!
  • Fantastische stijl
  • Geweldige muziek
  • Sterke casual game
NOT!
  • Na een tijdje misschien wat eentonig
85%SCORE
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)
0%

Laat een antwoord achter