Kirby Star Allies | REVIEW

Kirby, dat is nou jeugsentiment! Roep ik altijd. “Want dat speelde ik vroeger altijd op de gameboy”. Ja uhm, Tess wees eens even eerlijk. Oke, oke, ik kreeg toen het eerste leveltje niet eens uitgespeeld. Maar toch, dat was eigenlijk wat ik altijd speelde. Op de gameboy. Van mijn broer. Ik bakte er niks van maar alsnog wilde ik altijd Kirby spelen. En nu ben ik wat jaren wijzer. Mijn fijne motoriek is wat beter ontwikkeld. Heb ik wat leveltjes Kirby op de 3Ds gespeeld. Ik kan dit. Ik ben gewoon klaar voor het echte werk! Want tja, als ik speel als Rowdy thuis is kan hij gewoon mee kijken.  IK KAN DIT!! Sprak ik mezelf nog even toe.

Je zou denken Kirby is Kirby. Ze bedenken een nieuw avondtuur en hup je hebt een nieuwe Kirby. Nee, nee, nee, niet bij Kirby Star Allies. Want je kunt gewoon drie vriendjes maken! Natuurlijk slurp je je eerste vijandje op en kopieert zijn/haar krachten. Maar bij je volgende vijandje, die jou dus gewoon aan wil vallen, gooi je gewoon een hartje. En voila je eerste vriendje is gemaakt. Als je dan toch drie vriendjes kan maken doe je dat dus ook bij de volgende twee. Nu denk je SUPER HANDIG! Maar dat is nog niet alles. Want als je je linker knuppeltje omhoog duwt dan kun je jullie krachten bundelen. Dus stel je voor: ik (Kirby) heb een zwaard en ik heb een vuur vriendje. Dan zet mijn vuurvriendje mijn zwaard in vuur en vlam. Jahaaaa, dat is nog veel handiger!

Spring nou spring nou

Je kunt dus met vier personen spelen. Maar heb je nou geen vrienden of niet zoveel vrienden dan worden je vriendjes gewoon computer gestuurd. Aangezien ik vriendloos ben was ik blij dat ik toch computergestuurde vriendjes had. Al moet ik zeggen dat dat ook wel praktisch is. Want ze volgen me gewoon. Vallen aan waar ze denken dat ze aan moeten vallen. En ik vind dit ook gewoon genoeg chaos op mijn scherm. Ik wil er eigenlijk nog niet eens aan denken dat ik met drie anderen speel en idereen trekt zijn/haar eigen plan en iedereen rent een andere kant op.  Lieve help dat word toch helemaal niks? Daarbij ga ik graag op zoek naar alle puzzle stukjes en sterren en sla ik liever niks over. Mensen die waarschijnlijk tegen meer chaos op het scherm kunnen zullen dit wellicht wel echt super tof vinden. Ik zie ze al op een rijtje zitten en schreeuwen: Links!! Nee rechts!! Spring nou spring nou! Doe dit. Doe dat. Doe zus. Doe zo. Nee ik hou het lekker bij alleen spelen. Al vind ik de optie wel heel tof!

Vermakelijk, maar makkelijk

Maar wat vind ik nu eigenlijk van Kirby Star Allies? Vermakelijk! Dat zeer zeker. Al had het wel wat moeilijker gemogen van mij. Als ik als game-groentje de levels stuk voor stuk makkelijk door speel is het wel aan de erg simpele kant.  Hoewel de levels zelf erg leuk zijn om doorheen te werken, ben ik een beetje teleurgesteld dat er maar vier werelden zijn om te beheersen. Ik mis de klassieke Kirby-spellen met een verscheidenheid aan unieke themawerelden en kleurrijke werelden. Kirby Star Allies neemt je mee naar Dream Land en Planet Popstar, maar ook naar een paar veel donkerdere omgevingen die gewoon niet genoeg aanvoelen, tenminste niet in de zin dat het niet genoeg omgevingsvariatie biedt. Ik mis gebieden zoals Ice Cream Island, Orange Ocean en Grape Garden.

Beperkte herspeelwaarde

Naast de kleine hoeveelheid beschikbare werelden, zijn er nog een paar andere keerzijden die mij mijn plezier hebben ontnomen. Ten eerste is het veel te gemakkelijk om elke stap onder de knie te krijgen, wat de herspeelwaarde beperkt. Na het voltooien van het hele spel en zelfs zonder te proberen om alles te verzamelen, miste ik slechts een paar verzamelobjecten. Dit is deels te wijten aan het feit dat je meestal wordt voorzien van de nodige vaardigheden wanneer je een puzzel tegenkomt, zodat er nooit echt een noodzaak is om een level met een unieke vaardigheid uitgerust te herhalen. Tot slot, als er veel commotie op het scherm is, die vaak te wijten is aan het feit dat er vier personages rondlopen, is het heel gemakkelijk om je personage uit het oog te verliezen en dit heeft er in feite toe geleid dat er een paar levens verloren gingen tijdens het spelen. Ik denk zelfs dat dit de enige keer is dat ik het leven heb verloren.

Extraatjes

Ik moet vermelden dat je na het voltooien van het spel toegang krijgt tot een paar minigames. In Chop Champs moet je bomen kappen terwijl je gevaren vermijdt. Terwijl je met de minigame Star Slam Heroes moet buttonbashen om meteoren weg te slaan. Ook is daar de Ultimate Choice welke in feite een Boss Rush mode is en als laatste is daar Star Allies Go welke een timeattack mode is. Zoals je kunt zien is deze bonus content niet erg boeiend, maar we mogen blij zijn dat we nog een beetje extra content krijgen.

Conclusie

Kirby Star Allies biedt klassieke lieflijke Kirby-actie waarin we nieuwe spannende vaardigheden krijgen om te ontdekken. Het is misschien niet het meest bevredigende spel in de langlopende serie van het roze bolletje, maar ik kan niet ontkennen dat de game vermakelijk is en je er voldoende plezier aan kunt beleven.

SCORE
75
Lezer beoordeling0 Stemmen
0
HOT!
Kirby blijft een schatje
Game is makkelijk onder de knie te krijgen
Gewoon leuk vermaak
NOT!
Te makkelijk, zelfs voor nieuwkomers
Te weinig werelden
Chaotisch met vier spelers
75
SCORE

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x
()
x