Komt GoldenEye 007 naar Xbox consoles?

Afgelopen jaar werd bekend dat Microsoft een remaster van het legendarische GoldenEye 007 heeft gecanceled. Deze zou in de eerste instantie ooit moeten verschijnen voor de Xbox 360, maar helaas is hier toentertijd een stokje voor gestoken.

Toch lijkt het er op dat GoldenEye wellicht gaat verschijnen. De website TrueAchievements heeft namelijk achievements gevonden van de game en dit zou gaan over een vooralsnog niet aangekondigde Xbox One-versie van de game.

De website heeft de achievements gedeeld en de bijbehorende artwork die bij de gelekte achievements horen, wijzen op moderne achievements voor de huidige generatie consoles. In totaal zijn er 1000 Gamer Points te halen, waar de nooit eerder uitgekomen remaster maar 200 GP had.

GoldenEye 007 verscheen in 1997 voor de Nintendo 64. Vanwege licentie problemen is deze legendarische game nooit op een ander platform verschenen. De game werd ontwikkeld door Rare, wat nu onderdeel is van Xbox Game Studios, maar de rechten van de titel liggen nog bij Nintendo en filmmaker MGM.

Microsoft zou al eerder geprobeerd hebben om de game opnieuw uit te brengen, maar Nintendo heeft dat toen tegen gehouden. Tegenwoordig hebben Microsoft en Nintendo best een goede verhouding, en heeft Microsoft bijvoorbeeld de Ori-games gereleased op de Nintendo Switch. Ook heeft het bedrijf toestemming gegeven dat de klassieke Banjo & Kazooie-games mogen verschijnen op de hybride console van Nintendo.

Wellicht dat Nintendo hierdoor toestemming heeft gegeven aan Microsoft om GoldenEye opnieuw uit te brengen en mogelijk kunnen we de game ook verwachten op de Nintendo Switch.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x