Er staat een nieuwe generatie consoles voor de deur, en Nintendo mag natuurlijk niet achterblijven. Al flinke tijd gaan er geruchten dat er een krachtigere variant in de maak zou zijn van de hybride handheld, en deze geruchten laaien langzamerhand weer op.

Volgens bepaalde insiders zal er volgend jaar een nieuwe krachtigere versie van de Nintendo Switch verschijnen, samen met een reeks nieuwe games die gebruik moeten maken van de nieuwe krachtige features. Specifieke details zijn er nog niet, maar volgens deze insiders is Nintendo aan het kijken naar hardware welke een 4K resolutie aan zou moeten kunnen, om zo ook de concurrentie bij te blijven qua technologie.

Al eerder verschenen berichten dat er een zogenaamde Nintendo Switch Pro moet gaan verschijnen, en zo waren er ook al eerdere patenten aangevraagd. Nintendo heeft deze in het verleden afgedaan als flauwe kul, maar het zou dus zomaar kunnen zijn dat we dan in 2021 een geupgrade versie van de Switch zouden mogen verwelkomen. Waarom de console nog niet dit jaar zal verschijnen, ligt aan het verkoopsucces van de huidige Switch. Deze is namelijk niet aan te slepen, en de afgelopen maanden was er dan ook een tekort aan de hybride console van Nintendo.

Of we daadwerkelijk een nieuwe versie van de Switch mogen verwachten in 2021 is nog even afwachten totdat Nintendo een officiële aankondiging doet.

Laat een antwoord achter