Little Nightmares | REVIEW

Little Nightmares is onlangs verschenen, en deze horror- platform game kent eenn bijzondere insteek met prachtige visuals. Een kleine tijd kregen wij een trailer van de game te zien, en waren verkocht. Nu is de tijd eindelijk rijp om met de game aan de slag te gaan. Rowdy nam de review opzich en liet zichzelf onderdompelen in de prachtige, maar donkere wereld van Little Nightmares.

In Little Nightmares neem jij de rol aan van het meisje Six. Deze jonge en tengere dame is gehuld in een gele regenjas met bijbehorende capuchon en kan blijkbaar niet praten. Zij is dankzij onverklaarbare redenen terecht gekomen in een duistere wereld en moet hier zien te ontsnappen van diverse gruwelijke monsters. In vijf hoofdstukken dient zij te ontsnappen uit de klauwen van verschillende gedrochten en stealth speelt hierbij een grote rol.

Er ligt continu gevaar op de laar in deze game, en je hebt totaal geen idee wat er aan het handje is. In Little Nightmares kom je steeds in aanraking met de meest onverklaarbare dingen, en naarmate de game vordert vindt je stukje bij beetje de nodige antwoorden. Dankzij deze mysterieuze opzet van het verhaal, blijf je de game ook spelen want je wilt natuurlijk weten wat er nou allemaal aan de hand is.

LNM1

Bijzonder

De opzet van Little Nightmares is heel bijzonder te noemen. De game is een horrorgame, maar niet zoals je dit zou verwachten. Je zult dan ook geen spatje bloed of een uitgelepeld oogballetje tegenkomen. De horrorelementen worden nadrukkelijk toegelegd op de gameplay, want Little Nightmares is namelijk een platform- en puzzelspel, waar de nodige achtervolgingen van monsters de spanning moeten brengen. Ook de manier van presentatie speelt hierbij een rol, want de game kent een grauwe en donkere toon, waarbij het fel gele regenjasje van Six de nodige kleur in de spelwereld brengt.

LNM2

Zippo in the dark

Zoals ik al eerder vertelde, is Little Nightmares een platformgame met diverse puzzels. In deze game heb je geen wapens beschikbaar om je uit nauwe situaties te redden en ben je dus aangewezen om goed na te denken over jouw acties in de game. Je moet dus onopvallend langs diverse monsters sluipen, of het op een rennen te zetten om te overleven. Door het horror aspect is de game ook nog eens aardig donker, maar gelukkig heeft Six een Zippo bij welke haar helpt om op donkere plekjes de weg te vinden.

In de game kom je diverse monsters tegen, welke lijken op misvormde mensen met lange armen en kortje beentjes of op kleine Klu Klux Klan aanhangers. Deze worden prachtig vormgegeven door de klei-achtige graphics die de game kent en zorgen ervoor dat er lichtelijke rillingen over je lijf gaan wanneer je voor deze monsters moet vluchten. Tel daarbij de prachtige muziek en de sfeervolle en creepy omgevingen bij op, en we hebben een bijzonder gamepje te pakken.

LNM3

Puzzel maar een eind weg

De game kent diverse puzzels en het is dan ook handig om goed de omgeving in de gaten te houden. Er zijn namelijk een heleboel objecten te gebruiken in de game om jouw verder te helpen. Zo kun je objecten oppakken en weggooien om een monster af te leiden, zodat je er langs kunt glippen. Of wat dacht je van lage tafeltjes of kleine ruimtes waar je jezelf kunt verstoppen. De levels zijn in ieder geval ongelooflijk goed ontworpen en deze dagen je ook uit om verder te kijken dan je neus lang is. Zo moet je ook zeker niet vergeten dat je kasten kunt beklimmen en er boven in de omgevingen ook altijd nog zaken te vinden zijn.

LNM5

Kort maar krachtig

Desondanks heb je met Little Nightmares een uitdagende en leuke game te pakken voor maar twintig pleuro’s. Toch kent de game wel een aantal kleine minpuntjes. Zo zijn sommige puzzels wel iets te makkelijk, kent de game een behoorlijk statisch camerastandpunt en is de game nogal aan de korte kant. In totaliteit kan een gemiddelde gamer deze game binnen 5 a 6 uurtjes uitspelen. Dit klinkt kort, maar zo voelt het ook. Dit komt voornamelijk door het feit dat de game je echt grijpt, en dat je dit alles in een ruk door gaat spelen. Na het voltooien van Little Nightmares heb je dan ook het gevoel dat je meer van dit alles wilt, maar dat krijg je natuurlijk niet.

Conclusie

Little Nightmares is een prachtige ervaring, die helaas aardig kort is en daardoor te weinig replay waarde heeft. Gelukkig krijg je wel vijf uur lang een unieke ervaring voorgeschoteld, welke je zeker niet snel zult vergeten. Het is een aangrijpende game, waarin unieke gameplay met horrorelementen de boventoon voert. Ondanks de korte gameplay, krijg je voor twintig euro wel een game welke zeker de moeite waard is dankzij de unieke momenten die je mag gaan ervaren!

Little Nightmares | REVIEW
HOT!
Mysterieuze setting
Geweldige visuals
Sfeervol
NOT!
Camerastandpunt is te statisch
Game is te kort
80
SCORE
Ook interessant
The Serious Sam Collection | REVIEW
NL / EN