Meer details Back 4 Blood onthuld, gesloten alpha nu speelbaar

Warner Bros. Games zond gisteren de Back 4 Blood Gameplay Showcase uit waarin details van de videogame Back 4 Blood werden onthuld.

Naast de toelichting van de visie achter de game door het ontwikkelingsteam, werden kijkers getrakteerd op een uitgebreide gameplay demo en een uitleg over wat spelers zullen ervaren in de Closed PC Alpha Test. De Closed PC Alpha Test is nu beschikbaar tot en met 21 december in een beperkt aantal landen.

Het verhaal van Back 4 Blood speelt zich af na een catastrofale uitbraak, waarin het overgrote deel van de mensheid is gestorven of besmet is geraakt door de parasitaire Devil Worm. Gehard door de afgrijselijke gebeurtenissen en vastbesloten om de resterende mensheid te redden, heeft een groep veteranen van de apocalyps, de zogeheten Cleaners, zich verenigd om de besmette Ridden uit te schakelen en de wereld te heroveren. Back 4 Blood biedt spannende, dynamische moment-to-moment gameplay en actie met veel variatie en is naar wens aan te passen, waardoor spelers blijven terug komen voor meer.  

Back 4 Blood bevat een coöperatieve campagne waar de Cleaners het opnemen tegen de Ridden en spelers moeten samenwerken om steeds uitdagendere missies te overleven. Spelers kunnen online teams vormen middels drop-in en drop-out co-op om de Ridden, die zich steeds blijven evalueren, met elkaar te bestrijden of de game alleen te spelen met drie AI teamgenoten. Het spel ondersteunt ook competitieve multiplayer, waar spelers met of tegen vrienden kunnen spelen in online PvP met een maximum van acht spelers, en om beurten spelen als zowel de Cleaners als de gruwelijke Ridden.

De wereldwijde release van Back 4 Blood is gepland op 22 juni 2021 voor Xbox Series X | S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4 en PC.

Ook interessant
PS5-discs in PlayStation 4 kan problemen opleveren
NL / EN