Microsoft bevestigd de Xbox Series S

Vandaag verscheen er een lek waarin het bestaan, de prijs en het uiterlijk van de Xbox Series S werd getoond. Microsoft heeft dan ook het bestaan en de prijs van de console bevestigd.

De Xbox Series S zal een goedkopere en minder krachtige variant worden van de aankomende Series X. In de onderstaande beelden zie je dat de console veel weg heeft van de Xbox One S en One X. De console zal geen disk-drive hebben en zal daarnaast een stuk dunner worden als zijn grote broer. De console zal een een zwarte cirkel kennen aan de bovenkant welke vermoedelijk voor de ventilatie zorgt, zoals we dat zagen bij de Xbox One S.

De console dook al eerder op in een Youtube video van Brad Sams, een Microsoft insider. Walking Cat gooide daarnaast een videofragment op Twitter-gebruiker, welke een video toont van de Xbox Series S.

Windows Central kondigde al eerder aan dat beide next-gen consoles op 10 november zouden moeten verschijnen. Volgens de website zal de Series X 499 dollar gaan kosten, en de Series S zal 299 dollar moeten kosten. Met de onthulling van de Series S heeft Microsoft ook de prijs bevestigd, en hieruit blijkt dat de Series S daadwerkelijk een adviesprijs van 299 euro in Nederland krijgt. Dit kan dus betekenen dat de prijs van de Xbox Series X ook kan gaan kloppen.

Daarnaast lekte de releasedatum van beide consoles, en deze zullen namelijk op 10 november gaan verschijnen. Of dit klopt is nog even wachten tot er een officiële aankondiging komt vanuit Microsoft.

Als laatste heeft Microsoft bevestigd dat er een Xbox All Access-programma komt. Dit is een abonnementsdienst waarmee je je nieuwe console kunt afbetalen. Zo zullen gamers 25 dollar per maand kwijt zijn voor de Series S en 35 dollar per maand voor de Series X. Of deze dienst ook in Nederland gaat verschijnen, is nog niet bekend.

Ook interessant
CD Project Red biedt excuses aan voor release Cyberpunk 2077
NL / EN