Racegames zijn niet mijn ding, maar op de een of andere manier kom ik er maar niet los van dit jaar. Zo heb ik al met de crossmotor mogen racen, heb ik een bezoekje gebracht aan de toekomst, stond er van de zomer een truck op mij te wachten, en ging ik vorige week nog vol gas de bocht door als een volleerd rallycoureur. En nu mag ik de crossmotor weer afstoffen want MXGP 2019 is uit. Weer rondjes racen door de modder, springen over heuvels, en dat allemaal terwijl je binnen de lijntjes blijft.

Waar ik begin van het jaar dus de game Monster Energy Supercross 2 is het nu dus de beurt aan MXGP 2019. Ik hoor je nu al denken: Wat is in vredesnaam het verschil? Beide zijn ontwikkeld door Milestone, dus daar zit geen verschil. Maar waar je in Monster Energy Supercross 2 vooral deelneemt aan races in een stadion, daar zijn de MXGP races buiten te vinden. In principe is MXGP 2019 wat MotoGP19 is voor de wegracers. Een officiële videogame dat als verlengstuk dient voor de sport. Of puur voor de fans natuurlijk.

Gewoon deurdonderen

Ik kan hier nu een hele lange review gaan tikken over hoe de game in elkaar steekt, of de besturing goed is en wat te denken van het geluid….
Maar nee, dat gaat ik eerlijk gezegd niet doen en de reden is simpel: Lees mijn Monster Energy Supercross 2 review en je exact hoe MXGP 2019 speelt, klinkt en eruit ziet. Met als grootste verschil dan dat je nu buiten aan het crossen bent in plaats van binnen in grote stadions. Maar eigenlijk is dat ook niet verwonderlijk. Beide games zijn tenslotte ontwikkeld door Milestone, en draaien nu eenmaal om motorcrossen.

Zo vind je MXGP 2019 ook een carrière modus aan, en net als in die andere game is deze nogal simpel van opzet. Uiteraard kun je ook losse races rijden of lekker online gaan racen. En de in Monster Energy Supercross 2 geïntroduceerde track editor is ook hier aanwezig. En deze werkt super simpel en voor je het weet heb je al een toffe track gebouwd. Het is alleen jammer dat er haast niks nieuws is toegevoegd aan deze track editor ten opzichte van Supercross 2. Behalve dan de omgevingen, maar daar heb je dan weer weinig tijd voor om naar te kijken als je je motor probeert recht te houden.

Rechttoe, rechttan

Nog een puntje dat niet is aangepast sinds Motorcross 2 zijn de laadtijden. Want man o man wat duren deze weer lang zeg. Voor je gevoel ben je soms meer aan het wachten dan daadwerkelijk aan het racen, en dat haalt je behoorlijk uit de flow. Hopelijk weet Milestone daar aankomend jaar iets aan te doen want dit is gewoon niet goed. Over stappen zetten gesproken, ik heb nog wel een goed idee voor Milestone: Combineer Supercross en MXGP in één game! Want eerlijk is eerlijk: MXGP 2019 voelt nu gewoon meer als een DLC dan als een volwaardige nieuwe game.

Conclusie

MXGP 2019 is net zo leuk, of vervelend, als Monster Energy Motorcross 2. Heb je die game al dan is het haast zonde om ook deze game te kopen. Heb Motorcross 2 nog niet in huis en je wilt toch een motorcross game halen, dan is het maar net waar je voorkeur naar uitgaat. Binnen of buiten racen, want dat is eigenlijk het enige verschil. Want je krijgt bij beide games nagenoeg het zelfde, zowel de pluspunten als de minpunten. Nogmaals, MXGP 2019 is geen slechte game maar het voelt nu gewoon als een DLC van Motorcross 2.

MXGP 2019 | REVIEW
Getest op de Playstation 4
SCORE70%
HOT!
  • Track editor blijft leuk
  • Fijne en uitdagende besturing
NOT!
  • Het voelt als een DLC voor Motorcross 2
  • De enorme laadtijden
70%SCORE
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)
0%

Laat een antwoord achter