NACON Asymmetric Wireless Controller | HARDWARE

Alweer kwam NACON langs op de redactie met een nieuwe controller voor de PlayStation 4. Nadat het bedrijf op de proppen kwam met de Revolution Unlimited Pro Controller, komen ze nu met een betaalbare en slim-downed versie van deze controller. Tijd om deze eens even uitvoerig te testen!

De NACON Asymmetric Wireless controller is een controller voor de Playstation 4, welke flink geinspireerd is door de Xbox One controller. Dit kun je ook merken door het design, want zo zijn de analoge sticks precies hetzelfde geplaatst en is de vorm in grote lijnen gelijk aan de Xbox One controller. Daarnaast voelt de controller ook wat chunkier en steviger aan dan de normale DualShock 4 controllers. Nu moet ik zelf ook persoonlijk toegeven dat ik het Xbox-design beter vindt dat de DualShock controllers. Daarnaast is deze keuze voor een controller ook makkelijker voor Xbox gamers die de overstap willen maken naar de Playstation 4

Daarnaast moet je ook stellen dat niet alle gamers oneindig veel geld hebben om te spenderen. Een Revolution Pro-controller is natuurlijk wel heel vet, maar 170 Euro voor een controller is voor velen misschien net iets teveel van het goede. Gelukkig is de NACON Asymmetric Wireless controller wat vriendelijker voor je portomonnee, en met zijn adviesprijs van 60 Euro is deze net zo duur als de DualShock 4 voor PS4. Toch moet ik stellen dat de NACON variant kwalitatief beter in elkaar steekt en gewoon meer robuust aanvoelt. Als we dit dan op zijn beurt gaan vergelijken met Revoltuion Pro Controller merk je al snel op dat de materialen lichter aanvoelen (aangezien je hier geen gewichtjes in kunt proppen) en is de controller helemaal gemaakt van plastic in plaats van de soft grip materialen die we kennen van de Revolution Pro Controller. Een heel klein minpuntje zijn de gaten aan de achterkant van de controller, waar de schroefjes inzitten, deze willen weleens in de weg zitten waardoor je een licht geïrriteerd gevoel aan je vingers kunt krijgen. Gelukkig kun je deze zelf opvullen met een klein stukje rubber waardoor je dit euvel zelf kunt oplossen.

Ondanks dat ligt de controller erg goed in de hand, en de asymmetrische thumbsticks voelen erg goed aan, door de plaatsing van de thumbsticks voelt het gewoon natuurlijker en dus fijner aan. De L2 en R2 triggers zijn ook wat groter en je vingers vallen er goed overheen zonder dat je enige vorm van kramp krijgt. De triggers zijn wel iets meer spongy als dat je gewend bent bij de DualShock-controller, maar het voelt wel ontzettend fijn aan.

NACON werkt met een eigen dongle voor hun draadloze controllers welke je in de USB-poort van je PS4 stopt. Dit ziet er misschien niet heel erg mooi uit, maar de responstijd is hierdoor wel minimaal en als gamer is dit wel een van de belangrijkste dingen als je intensieve games als shooters speelt. Je kunt de controller zowel bedraad als draadloos gebruiken en qua response tijd kon ik weinig tot geen verschil opmerken.

Als het gaat om batterijduur merkte ik geen verschil met de DualShock en de Revolution Pro controllers. De batterij gaat vrij lang mee en met een knopje aan de achterkant kan je het batterijniveau controleren van de controller. Super handig!

Conclusie

De NACON Asymmetric Wireless controller is een hele fijne controller om te gebruiken op je PlayStation 4. Hij ligt goed in de hand, de asymmetrische thumbsticks voelen beter aan als de originele DualShock controller en de responsetijd is erg laag wat erg gewenst is voor een shitload aan games. Ben je op zoek naar een fatsoenlijke controller, en wil je eens wat anders als een DualShock, dan is deze controller zeker de moeite waard.

NACON Asymmetric Wireless Controller | HARDWARE
HOT!
Xbox controller layout op de PS4 ligt heerlijk in de hand
Lage responsetijd
Betaalbaar alternatief in plaats van een DualShock
NOT!
USB-dongle is niet mooi aan de voorkant van je PS4
Schroefgaatjes aan de achterkant zitten in de weg
90
SCORE
NL / EN
1
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x
()
x