NACON was weer zo vriendelijk om ons te verblijden met een nieuwe controller. Na de Revolution Pro Controller 2 is het nu de buurt aan diens opvolger: de Nacon Revolution Unlimited Pro Controller. En wat maakt deze controller beter dan zijn voorganger? Deze nieuwe controller is (eindelijk) draadloos! Maar of dat de reden is om deze controller aan te schaffen, dat lees je uiteraard hier.

De Revolution Unlimited heeft net als zijn voorgangers de look van een Xbox One controller, wat gewoon net een fijnere houding is om te gamen. Tevens valt op dat de controller behoorlijk groot is, zelfs nog wat groter dan een originele Xbox One controller. Heb je kleine handen, dan kan ik je deze controller bij voorbaat al afraden. De vier actie knoppen zijn ook aan de grote kant, maar hebben wel een grote drukhoek. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je de knop niet precies in het midden indrukt.

Niet veel veranderingen

De Unlimited is ten opzichte van de Pro 2 niet heel veel veranderd, hij is nog steeds aanpaspaar als de neten, beschikt nog steeds over lampjes en lichtjes en een shitload aan extra knopjes. De S knoppen achterop zijn dan wel weer gewijzigd. Ze zitten nu in het verlengde van je grip en ik had per direct al ruzie met die 4 knopjes. Niet dat ze niet werken, maar de plaatsing en de afwerking zijn niet prettig. Ten eerste lopen de knopjes in elkaar over, waardoor je dus in het heetst van de strijd soms geen idee hebt welke knop je nu gaat indrukken. Een duidelijke onderscheid was wenselijk geweest. Ten tweede, en dit is meer persoonlijk, de manier waarop ik mijn controller vast heb is het lastig om ze in te drukken. Voor mijn gevoel moet ik mijn vingers op een onnatuurlijke manier plaatsen wil ik de S knoppen goed kunnen bedienen.

Een ander puntje dat niet echt veranderd (lees: verbeterd) is zijn de triggers. De L1 en de R1 heb ik niks op aan te merken. Ze zijn wat groter maar goed te bedienen, en ze geven een soort van klikje af wat ook wel prettig is. De L2 en de R2 daar in tegen zijn niet zo fijn. Deze staan wat te ver naar buiten toe waardoor je vooral bij lange gamesessies kramp kan krijgen in je vingers.

Hoe jij het hebben wilt

De Unlimited controller is uiteraard weer volledig aan te passen aan jouw game wensen. Wil je een kleinere draaihoek van de sticks? Geen probleem, dan plaats je gewoon een ringetje en je draaihoek is verkleind. Is de controller nog te licht voor je? Dan plaats je toch gewoon wat extra gewicht in de controller. Wil je verschillende profielen zodat je voor elke game een ander profiel hebt? Leef je uit, je kunt namelijk tot 4 profielen opslaan in de controller. Sluit de controller aan op je pc en via de software van Nacon, die overigens behoorlijk makkelijk in gebruik is, kun je je controller zo instellen zoals jij wilt. Een versnelling in je pookje, de deadzone aan passen, de d-pad instellen op 4 of op 8 drukpunt toets, het kan allemaal en veel meer. Je kunt je gemaakte wijzigingen ook direct testen in een zogenaamde test area. Wat natuurlijk super chill is, je zou er maar tijdens een potje Rainbow Six Siege achter komen dat je setup toch niet helemaal lekker werkt.

Het belangrijkste

Maar dat de Revolution Unlimited draadloos is, is ongetwijfeld de belangrijkste toevoeging van deze nieuwe controller. Geen usb connectie maar een heuse eigen dongle van Nacon maakt dit mogelijk. Hierdoor zou er nagenoeg tot geen input lag meer merkbaar moeten zijn. De dongle zelf is niet moeders mooiste, het is net of de PS4 aan de voorkant ineens een kleine stijve penis heeft zitten. Maar die kleine stijve penis doet wel wat het moet doen, en dat is het belangrijkste. Ik heb de controller uitvoerig draadloos getest en heb geen verschil kunnen merken ten opzichte van bedraad gamen.

Nog een groot pluspunt voor de Unlimited is de batterij duur. De controller gaat zo’n 7 uur mee op een volle accu, en dat is best een behoorlijke tijd. Tevens ligt de controller fijn in de hand en bied het voldoende grip voor een intense game avond.

De prijs van de Nacon Revolution Unlimited is dan wel even flink slikken: 169 euries! Dat is hoe je het ook went of keert een flink bedrag voor een controller. Persoonlijk zou ik het er nooit voor over hebben, ik game net zo prima met de standaard dual shock controller, maar ik kan me voorstellen dat er genoeg mensen zijn die graag hun controller tot in de puntjes aanpassen. En voor die mensen is dit misschien wel de beste controller op de markt voor de PlayStation 4 en de pc, want de controller is uiteraard ook op de pc te gebruiken.

Conclusie

De Nacon Revolution Unlimited Pro Controller is een hele mond vol. Maar het is misschien ook wel de beste controller die Nacon tot nu toe gemaakt heeft. De controller ligt lekker in de hand, de software is zeer gebruiksvriendelijk en overzichtelijk en eindelijk is de Pro controller ook draadloos. De controller word wederom geleverd in een mooi opbergdoosje waarin je de controller kwijt kan, maar ook het doosje met de gewichten en stickuitbreidingen, een usb kabel en je dongle. Dat de triggers nog steeds niet optimaal zijn en de S knoppen ook niet echt fijn zijn is een smetje op een anders zeer mooie en fijne controller. Al kan het zomaar zijn dat jij de triggers en de S knoppen wel fijn vind natuurlijk. De stevige prijs van 169 euro is dan nog wel even een dingetje.

Nacon Revolution Unlimited Pro Controller | REVIEW
SCORE90%
HOT!
  • Aanpasbaar zoals jij wilt
  • Ligt lekker in de hand
  • Gebruiksvriendelijke software
NOT!
  • Triggers nog steeds niet optimaal
  • De S knoppen zijn ook niet echt fijn
  • 169 EURO!
90%SCORE
Waardering gebruiker: (1 Stem)
100%