Netflix stapt de gamesindustrie in en gaat zelf games ontwikkelen

Als we de bekende website Bloomberg mogen geloven is Netflix op dit moment bezig met het ontwikkelen van zijn eigen games.

Volgens een rapport van de website heeft Netflix iemand aangenomen welke een echte veteraan is in de game industrie, en die zal gaan helpen bij het ontwikkelen van games.

Netflix heeft namelijk Mike Verdu aangenomen, hij werkte eerder bij Oculus als Content Vice President, en deze is nu begonnen als hoofd van de game development afdeling van Netflix. Het zakelijke rapport van het bedrijf beschrijft deze zet als een ‘eerste grote stap’ in de richting van een uitbreiding naar videogames.

Eerder in mei liet Netflix al weten dat het bedrijf meer wil gaan doen met interactieve entertainment. Deze uitspraak leidde tot een gerucht dat het bedrijf zou gaan beginnen met het ontwikkelen van games. Dit gerucht is nu door Netflix zelf bevestigd. De bron van Bloomberg geeft aan dat het doel is om binnen een jaar games aan te gaan bieden. We hoeven dus niet al te lang te wachten om te zien wat Netflix te bieden heeft op het gebied van gaming.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x
()
x