Next-gen upgrade Cyberpunk 2077 verschijnt in de tweede helft van dit jaar

Cyberpunk 2077 moest een van de meest geanticipeerde games van 2020 worden, maar helaas liep de release niet echt helemaal vlekkeloos. In een video geeft de co-founder van CD Projekt, Marcin Iwinski, meer inzicht hoe de dagen er voor de ontwikkelaar uit zagen voordat de game gereleased werd.

In een vijf minuut durende video verteld Iwinski dat het voor CD Project Red nooit de intentie is geweest om Cyberpunk 2077 in zijn huidige status op de markt te brengen, en zodoende het vertrouwen van miljoenen gamers te schaden. De visie die CD Projekt Red voor ogen had was en is een goede communicatie met de community en het maken van toffe games van hoge kwaliteit. De ontwikkelaar heeft de lat met Cyberpunk 2077 wellicht te hoog gelegd, maar Iwinski geeft aan dat zij dit niet zagen tijdens het playtesten van de game. Schijnbaar liepen de console-versies lang niet zo slecht zoals ze dat nu wel hebben gedaan.

Iwinski biedt daarnaast in de video zijn excuses aan en vraagt hij om vooral de teams niet de schuld te geven voor de staat waarin Cyberpunk 2077 is uitgebracht. Dit aangezien de keus om de game voortijdig uit te brengen de beslissing was van hemzelf en de andere bestuursleden van CD Project Red.

Op dit moment werkt de ontwikkelaar hard aan verschillende patches om zoveel mogelijk glitches en bugs op te lossen. Zo mogen we binnenkort twee grote patches verwachten welke in het eerste kwartaal moeten verschijnen. Daarnaast zal de game voor de eerste helft van 2021 gratis DLC krijgen en mogen we in de tweede helft van 2021 de next-gen upgrade verwachten voor de PlayStation 5 en Xbox Series X.

Ook interessant
Apex Legends verschijnt waarschijnlijk op 2 februari voor Nintendo Switch
NL / EN