De nieuwe multiplayer DLC voor Call of Duty: Black Ops III gaat er aankomen. Deze tweede mappack voor de futuristische shooter zal 19 april verschijnen voor de Playstation 4.

De DLC, welke deel uitmaakt van de Season Pass, krijgt de naam Eclipse mee en biedt vier nieuwe multiplayer maps. Een van deze maps is een remake van de Call of Duty: World at war-klassieker, Banzai

De DLC pack verschijnt eerst voor de PlayStation 4 en daarna voor de andere next-generation platformen. Naast vier nieuwe spannende multiplayer maps bevat Eclipse een nieuwe Zombies experience waarin je als speler wordt meegenomen naar een afgelegen eiland in de Stille Oceaan.

“De ongelooflijke hoeveelheid reacties die we van onze fans over Black Ops III hebben gehad zijn voor iedereen bij ons in de studio een inspiratie”, zegt Mark Lamia, Studio Head bij Treyarch. “Met Eclipse proberen we wederom te laten zien hoe toegewijd we zijn aan onze ambitie om onze fans de meest spannende gameplay mogelijk te kunnen geven. Met elke nieuwe DLC pack zetten we onszelf onder druk om het beste product neer te zetten. Hiermee weten we telkens weer nieuwe en unieke manieren voor de gameplay te bedenken en creëren.”

bo3 eclipse

Hieronder vindt je de beschrijving van de nieuwe maps:

Spire: Multiplayer combat gaat in Spire letterlijk naar nieuw hoogten. De map speelt zich af op een futuristisch suborbital vliegveld terminal, hoog in de wolken. Meerdere levels en open areas maken intense, mid-range combat in een strakke, hightech burgeromgeving mogelijk. Pas goed op waar je loopt, want met één verkeerde beweging kun je zomaar naar beneden vallen in de stratosfeer.

Rift: Je reist naar het hart van een futuristisch militair complex, dat zich hoog in een actieve krater bevindt. Overal om je heen vertoont de wereld scheuren en barsten en de vrijkomende krachten zijn intens. Hetzelfde geldt voor de keiharde confrontaties. De enige manier om te overleven is door door te blijven gaan. Gebruik je unieke core movements om je vijanden te slim af te zijn, terwijl je je via de hangende monorail (zweefbaan) een weg baant.

Knockout: De setting van Knockout is in een traditionele Shaolin Tempel. Deze middelgrote map biedt een podium aan een bloederig Kung Fu toernooi. Er is een scherp onderscheid tussen de mid-range confrontaties buiten en de tight close-quarters die zich in het eclectisch jaren zeventig interieur afspelen.

Verge: In de remake van de klassieke Call of Duty: World at War map, Banzai, speelt de multiplayer combat zich af in een verre post-apocalyptische toekomst. In Verge zijn twee strijdende partijen verzeild geraakt in een eeuwigdurende battle. In deze middelgrote map is het je missie om de belangrijkste brug, forten, tunnels en watervallen in handen te krijgen. Verge biedt razendsnelle actie.

Eclipse baant ook de weg voor Zetsubou No Shima. De nieuwe toevoeging aan Call of Duty: Black Ops III Zombies bevat alle vier de DLC Map Packs die dit jaar bij BlackOps III verschijnen. De Origins-personages gaan onverstoorbaar verder met hun missie om de zombie-apocalyps niet alleen in dit universum te stoppen maar in álle universums. Onze helden zijn gestrand op een afgelegen eiland in de Stille Oceaan, waar Division 9 zich blijkt te bevinden. Dit is een geheim biologisch onderzoekslab waar experimenten naar de effecten van Element 115 op mensen, dieren en planten heeft geleid tot rampen die de grootste horror-scenario’s doen verbleken. Zetsubou No Shima biedt een eiland met een weelderig bladerdek, een linie aan nieuwe angstaanjagende zombievijanden en meerdere innovatieve manieren om je te verplaatsen. Daarnaast zijn er volop verwoestende valkuilen verstopt en ontbreekt het niet aan quests in deze klassieke Zombiestijl.