Het is weer een tijd geleden dat er een hoogwaardige Sonicgame is uitgekomen, maar toch blijven de trouwe Sonic-fans hopen op die dag. Wie weet komt dan binnenkort de klapper die  weer kan tippen aan de oudere games. Takashi Iizuka (hoofd van het Sonic team) heeft namelijk bekend gemaakt dat er een nieuwe game in ontwikkeling is.

In een interview werd Iizuka gevraagd naar de toekomst van de Sonic franchise, waarop hij antwoorden dat het team bezig is met een compleet nieuwe game (geen remake of compilatie). Vandaag bestaat Sonic 25 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden met een nieuwe game. Naast het nieuwe gameavontuur van de blauwe egel, kunnen we ook een nieuwe film verwachten. Hiervoor hebben ze de hulp ingeroepen van Sony Pictures. Dit is wat Iizuka in het interview zegt:

“We at Sonic Team – are developing a completely new game, as well as developing a full movie, actively done by Sony Pictures, and animation on Sonic Boom. We are also ready to improve sponsor ties. The most important thing is not the fact the series survived for 25 years, but how many games were developed. Our goal: add something new and overcome any potential hardships.”

Mogelijk wordt de game officieel gepresenteerd op het SXSW festival op 22 juli, waar ook het 25 jarige bestaan van onze blauwe platformvriend zal worden gevierd. SEGA heeft in ieder geval bekend gemaakt dat ze een “exclusieve kijk zullen geven op de toekomst van Sonic”

 

Laat een antwoord achter