Jawel hoor, het werd weer tijd voor een nieuwe Nintendo Direct en daar was hij dan ook. Laat in de avond (klokslag 23 uur) gooide Nintendo weer een bak aan info en trailers uit om ons als gamefanaten enthousiast te maken voor wat ons te wachten zijn. Voor een ieder die toen lekker aan het pitten was, is hier de belangrijkste info op een rijtje gezet.

 

Nintendo 3DS Headlines

WarioWare Gold
27 juli 2018
Nintendo 3DS
Trailer

De meest bizarre collectie van minigames krijgt een nieuw deel in de serie op de Nintendo 3DS. In totaal komen 300 minigames naar je 3DS, zowel nieuwe als klassiekers uit voorgaande delen krijg je voor je kiezen. Wil jij met Wario over worsten springen, in je neus pulken, pizza’s vangen met je bek of neushaar trekken, dan krijg je vanaf 27 juli je kans.

Dillon’s Dead-Head Breakers
25 mei 2018
Nintendo 3DS
Trailer

Dillon’s Dead-Head Breakers lijkt een combinatie te worden tussen racen, actie en tower-defense. Dillon neemt het samen met een beestachtive vorm van je mii-personage om het op te nemen tegen golven van transformerende monsters. Op 25 mei krijg je zelf de kans dit concept uit te proberen.

Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story + Bowser Jr.’s Journey
2019
Nintendo 3DS
Trailer

De bekendste gamepersonages trekken weer samen op als team voor dit RPG avontuur. Kenners zal deze titel natuurlijk bekend voorkomen. Het betreft namelijk een remake van de game die in 2009 op de DS was gereleased. Zo 10 jaar na de release van die game komen dit remake uit voor de 3DS, in 2019. Behalve de remake zal er ook een nieuw avontuur aan het spel worden toegevoegd, genaamd Bowser Jr’s Journey.

Detective Pikachu
23 maart 2018
Nintendo 3DS

Nintendo staat bekend om personages die opvallend veelzijdige talenten hebben. Zo wordt Mario in allerlei spelen verwerkt, maar ook Pikachu lust er wel pap van. Naast gevechten tegen Pokémon, neemt hij het ook op tegen andere Nintendo personages (in Super Smash Bros.), kan Ash zijn lieveling ook surfen, spreekt hij de mensentaal en is hij ook detective. Waar de pokémon en mensen normaal in harmonie met elkaar samenleven, lijken de pokémon geweldadige trekjes te hebben gekregen en mensen aan te vallen. Het is aan Pikachu de taak dit mysterie op te lossen.

Luigi’s Mansion
2018
Nintendo 3DS
Trailer

Luigi mag dan vaak gezien worden als het sulletje, toch heeft hij ook zijn eigen serie. Luigi’s Mansion is een game die Luigi in de spotlight heeft gezet. De eerste game komt uit de beginjaren van de Nintedo Gamecube (2002). Het wordt dus tijd dat deze onze spokenjager een welverdiende remake krijgt. Erngens dit jaar moet de game uitkomen op de Nintendo 3DS.

Nintendo Switch Headlines

Kirby Star Allies
16 maart 2018
Nintendo Switch

Kirby maakt wel een paar heel opvallende vrienden voor deze game. King Dedede, Meta Knight of Bandana Waddle Dee zullen jouw beste vrienden zijn, in ieder geval in je dromen. Kirby heeft altijd rijke dromen en nu zijn zelfs geboren vijanden in die dromen een metgezel. Deze “dreamfriends” zullen je helpen met het redden van de wereld, maar ook na release zullen er nieuwe vrienden aan jouw team worden toegevoegd, te beginnen met Rick & Kine & Coo (Kirby’s Dream Land 2), Marx (Kirby’s Fun Pack) en Gooey (Kirby’s Dream Land 3. Over een week ligt deze game al in de winkel voor de Nintendo Switch.

Okami HD
Zomer 2018
Nintendo Switch
Trailer

Een bekend avonturenspel met Japanse stijl, maakt zijn rentree op de Nintendo Switch. Het beeldige en serene Okami krijgt een HD remake en komt richting Nintendo’s nieuwste console. Als legendarische wolf Okami ga je samen met kunstenaar Issun op pad om de vloek die de aarde in zijn greep houdt, te verbreken. Puzzelen, penselstreken met motion control uittekenen (of op je touch pad kwakken). Deze zomer moet het allemaal kunnen op de Nintendo Switch.

Sushi Striker: The Way of Sushido
8 juni 2018
Nintendo Switch & Nintendo 3DS
Trailer

Sushigevechten waarbij je de wereld moet behoeden van een sushiloos bestaan door sushi naar je tegenstander te gooien. Het klinkt allemaal bizar en Japans en dat is het ook. Het komt er op neer dat het een puzzelspel is met een belachelijk verhaald. Zo moet je sushi’s en borden stapelen van dezelfde kleur en de borden vervolgens tegen je vijand mikken. 8 juni kun jij het allemaal gaan meemaken op de Nintendo Switch en Nintendo 3DS.

Octopath Traveler
13 juli 2018
Nintendo Switch

Over de RPG Octopath Traveler wou de ontwikkelaar Square Enix het hebben over 2 hoofdpersonages.  Tressa is handelaar en kan daardoor gemakkelijk voorwerpen kopen van dorpsgenoten. Alfyn is apotheker en trekt de wijde wereld in om op het continent mensen van ziekte te verhelpen. Met zijn speciale actie “navragen” kan hij extra informatie winnen van personen. Deze beroepen en vaardigheden helpen ook bij de gevechten, waarin je vaardigheden kunt combineren om tot strategische oplossingen te komen.

Travis Strikes Again: No More Heroes
2018
Nintendo Switch

No More Heroes was de hack ‘n slash game die zijn oorsprong vond op de Nintendo Wii in 2007. Het verhaal volgs Otaku Assassin Travis die andere assassin’s uit moet schakelen. In Travis Strikes Again belandt hij in een videogame wereld en moet hij zich onder andere zien te redden in een actiespel, racespel en puzzelspel. In totaal zijn er 7 verschillende games waarin hij met zijn katana aan de slag moet. Of dit nog niet vet genoeg is, kan je de game ook co-op spelen met de joy-cons. Nog dit jaar komt de game uit voor de Nintendo Switch.

Dark Souls: Remastered
25 mei 2018
Nintendo Switch
Trailer

Bandai Namco is verantwoordelijk voor een van de meest duivelse en venijnige gameseries van de afgelopen decennia. De originele Dark Souls komt in remastered vorm uit op de Nintendo Switch. In dit acite-/role-playing-/avonturenspel moet je overleven in een wereld met brute en bloeddorstige vijanden en eindbazen. De game inclusief de Solaire of Astora-amiibo verschijnen op 25 mei in de winkels.

Mario Tennis Aces
22 juni 2018
Nintendo Switch

Na het spervuur van alle games, werd het tempo gelukkig wat afgebouwd. Er werd wat uitgebreider stilgestaan bij een nieuwe game met Mario in de hoofdrol voor ons kiezen. In Mario Tennis Aces staan meer dan 15 bekende mario-personages staan te springen om op het court hun tennis skills te laten zien. Je kunt op de Nintendo Switch samen met 3 andere vrienden genieten van een potje tennis. In de trailer krijg je de basics van de game en de verschillende shots te zien. Kijk dan ook voor een uitleg op onderstaande trailer. De game is vanaf 22 juni te koop voor de Nintendo Switch.

Captain Toad: Treasure Tracker
13 juli 2018
Nintendo Switch & Nintendo 3DS
Trailer

Captain Toad: Treasure Tracker is het puzzel-/platformspel die oorspronkelijk uit kwam op de Wii U in het begin van 2015. Binnenkort komt de game echter ook naar Nintendo’s nieuwste console en de Nintendo 3DS. Als Captain Toad gaan we opzoek naar schatten in verschillende levels. Niet alleen krijg je de originele content in de game, maar er zijn ook nieuwe locaties uit Super Mario Odyssey aan de game toegevoegd. Captain Toad: Treasure Tracker komt op 13 juli uit voor de Nintendo Switch en Nintendo 3DS.

Undertale
… eventually
Nintendo Switch
Trailer

Undertale is ontroerend, grappig, uitdagend, verrassend en bovenal een gemis op de Nintendo consoles. Aan dat laatste komt verandering want de game komt naar de Nintendo Switch. Verder werd er geen releasedate of info gegeven wat we kunnen verwachten van de versie op Nintendo’s console.

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy
10 juli 2018
Nintendo Switch

Nintendo had Mario en Playstation had Crash Bandicoot. Ooit was de wereld simpel en wisten we wat we kregen op welke console. Nu is dat wel anders, en gelukkig maar. Daardoor kunnen we Crash Bandicoot op de Nintendo Switch Spelen. De remake van de eerste 3 delen van de bekende platformheld komt ook naar de Nintendo Switch. Vanaf 10 juli kunnen ook de die-hard Nintendo fans de games uitproberen op de Nintendo Switch.

Little Nightmares: Complete Edition
18 mei 2018
Nintendo Switch
Trailer

Het houdt maar niet op met de Nintendo classic games, de third party ports en remakes. Een complete versie van het puzzel/platform/horroravontuur Little Nightmares komt naar de Nintendo Switch. In de complete editie krijg je twee verhalen: “Six” en “The Kid” en daarnaast krijg je ook de DLC. Op 18 mei verschijnt de game op de Nintendo Switch.

South Park: The Fractured But Whole
24 april 2018
Nintendo Switch
Trailer

De cast van South Park komt ook op de Nintendo Switch voor superheld spelen. De niet zo kindvriendelijke tekenfilmpersonages van South Park: The Fractured But Whole komen chaos trappen op Nintendo’s console. De 2 DLC packs (Danger Deck & From Dusk ’till Casa Bonita) zullen ook bij release te komen zijn. De game komt op 24 april uit voor de Nintendo Switch.

Hyrule Warriors: Definitive Edition
18 mei 2018
Nintendo Switch
Trailer

De hack ‘n slash spin-off van de Zelda series krijgt een definitive editie met alle content van Hyrule Warriors en Hyrule Warriors Legends (inclusief alle DLC). Gooi de beuk er in en slice hordes van vijanden als Zelda, Link, Sheik of een van de andere personages in de complete Hyrule Warriors ervaring. Vanaf 18 mei is de game verkrijgbaar.

Splatoon 2
Update 3.0: eind april 2018
Octo Expansion: Zomer 2018
Nintendo Switch

In April komt er een nieuwe update van Splatoon 2 uit met bakken met nieuwe content. Zo worden er meer dan 100 kledingstukken aan de game toegevoegd. Ook zijn er met de update nieuwe levels beschikbaar, waarbij Grondelgroeve, Kamp Karper en Waterwonderland alvast werden getoond in de trailer. Daarnaast wordt er een nieuwe hoogste rank toegevoegd aan het spel: rank X.

Ben je wel toe aan nog meer Splatoon 2 dan komt er zelfs extra betaalde DLC uit: De Octo Expansion. Deze uitbreiding is speciaal voor de single player, waarin je agent 8 speelt. Zij wordt wakker in een ondergronds station zonder dat ze iets herinnert. Het blijkt een soort testlab te zijn met 80 testruimtes die per metro te bereiken zijn. De Octo Expansion komt in de zomer van 2018 uit.

Mocht je geïnteresseerd zijn in op Splatoon 2 op hoog niveau, dan is er ook goed nieuw. De Europese top Splatoonteams gaan het tegen elkaar opnemen in het Splatoon Europees Kampioenschap op zaterdag 31 maart (te Zwitserland). Het toernooi en het evenement is te volgen op: YouTube.com/NintendoNederland. 

Super Smash Bros Switch
2018
Nintendo Switch

Natuurlijk bewaard Nintendo een klapper om de Nintendo Direct mee af te sluiten. Een kort filmpje waarin te zien is dat de inklings ook naar de wereld van Super Smash Bros komen (en hoe kon het ook anders). Meer dan een korte tease en het jaar 2018 was het niet, maar veel kwa Super Smash Bros is er ook niet nodig om het hart van menig Nintendo fan harder te doen laten kloppen.

Dat was het dan: bakken vol met Nintendo games, info en data om alvast in je agenda te noteren. Wil je de gehele Nintendo Direct terug zien, kijk dan op de youtube pagina van Nintendo, waarop de aflevering in zijn geheel te bekijken is.