Afgelopen nacht was er een Nintendo Direct, waarin een aantal nieuwe games werden aangekondigd en waar we nieuwe info kregen over games welke al aangekondigd waren. Wij hebben het een en ander op een rijtje voor je gezet!

Kirby: Star Allies

Weet je nog, afgelopen E3. We werden toen verblijd met een nieuwe Kirby-game voor de Switch. De game kreeg ook de originele werknaam Kirby mee. Tijdens de afgelopen Nintendo Direct-uitzending werd bekend gemaakt dat deze game de subtitel Star Allies krijgt.

In deze game kun je tot drie vijanden converteren tot bondgenoten, die allemaal hun eigen kopieer vaardigheden hebben. Ook is Kirby: Star Allies zowel als singleplayer als in coöp-modus te spelen. Ook krijgen we een indicatie van wanneer de game uit moet komen: in de lente van 2018 kunnen we aan de slag met de Switch-game met de roze kauwgombal in de hoofdrol.

Super Mario Odyssey

Afgelopen nacht hebben we ook flink wat informatie over Super Mario Odyssey gekregen. Zo zijn er twee nieuwe locaties getoond, namelijk Shiveria in Snow Kingdom en Bubblain in Seaside Kingdom. De namen spreken natuurlijk al voor de verbeelding.

Mario reist tussen de werelden via zijn pet-vormige luchtschip. Kingdoms speel je vrij door Power Moons te verzamelen, wat we al kennen uit games als Super Mario 64 en Sunshine. Mario wordt tijdens zijn avontuur bijgestaan door de papegaai Talkatoo en Toad. Daarnaast kun je amiibo gebruiken welke je helpen om Power Moons te vinden.

Nieuw is de Snapshot Mode, hiermee kun je foto’s kunt maken tijdens de games. Wanneer je maar wilt kun je het spel pauzeren en in- of uitzoomen voor de perfecte foto. Nintendo heeft geleerd van Snapchat, want het is ook mogelijk om kleurfilters gebruiken en de camera roteren. Is je foto klaar dan pleur je het op social media of transfer je het naar je PC.

Op 27 oktober verschijnt Super Mario Odyssey exclusief voor de Nintendo Switch. Voor de fans komt er ook een een Nintendo Switch pakket waarin de game zit met een speciale  versie van de Switch. Hierbij krijg je twee rode Joy-Cons en een speciale carrying-case voor de console. De Joy-Cons en case zullen tevens los beschikbaar worden.

Project Octopath Traveler

Square-Enix was ook aanwezig met de game Project Octopath Traveler. Dit is nog steeds een werktitel en de aankomende RPG zal volgend jaar verschijnen voor de Nintendo Switch. De game wordt ontwikkeld door het team welke furore heeft gemaakt met de game Bravely Default.

In Project Octopath Traveler heb je de keuze uit acht verschillende personages, welke allen hun eigen achtergrond en talenten hebben. Het spel zal erg verhaal georiënteerd zijn. Zo heeft ieder karakter een eigen manier om met anderen om te gaan. Zo is daar Olberic, een warrior welke bijna iedereen kan uitdagen tot een duel. Of wat dacht je van Primrose, een danseres, die anderen kan verleiden om haar te volgen. Zo kan ze andere personages helpen, maar ook vijanden in een val laten lopen.

De game bestaat uit Turn-Based Combat en bevat ook een Boost System. Hierdoor kun je bij elke beurt Boost Points verdienen, en hiermee kun jij je kracht vergroten of combo’s maken. Boost Points kunnen echter ook gebruikt worden om bondgenoten uit moeilijke situaties te helpen.

De game verschijnt ergens in 2018, maar vanaf vandaag is er een demo beschikbaar op de Nintendo Switch!

Bethesda gaat all-in met Nintendo

Bethesda gaat all-in met Nintendo. Er zijn namelijk onverwacht twee titels aangekondigd voor de Nintendo Switch. Zowel Doom als Wolfenstein 2 komen namelijk naar de Nintendo Switch.

DOOM zal eind dit jaar nog verschijnen voor Nintendo’s hybride console. De laatste keer dat er een DOOM game verscheen op een Nintendo platform, was ten tijden van de SNES.

Ook Wolfenstein 2: The New Colossus werd aangekondigd voor de Nintendo Switch. De game zal op 27 oktober verschijnen voor de Xbox One, PlayStation 4 en PC. Switch bezitters moeten even wachten op de game, want deze zal ergens in 2018 verschijnen.

Als laatste kregen we te horen dat de Switch-port van The Elder Scrolls 5: Skyrim een releasedatum heeft gekregen. Vanaf 17 november kunnen we de RPG verwachten op Nintendo’s nieuwste apparaat. Bereid je maar vast voor op honderden uren gameplay, welke je vanaf die datum “on-the-go” kunt gaan spelen.

Minecraft

Ondanks dat de Minecraft rechten eigendom zijn van Microsoft, kregen we afgelopen nacht een leuke verrassing. Vanaf vandaag kun je Minecraft binnenhalen op je New Nintendo 2DS en 3DS via de eShop!

In de handheld versie kun je zowel de Survival- als de Creative-modus spelen. Ook krijgt deze editie van Minecraft Nintendo skins en textures.

Minecraft 3D is nu alleen digitaal te koop, maar zal op een later moment dit jaar ook ook fysiek in de winkels komen te liggen.

Kirby: Battle Royale

Werd er al eerder op de Switch een Kirby game aangekondigd, krijgt de Nintendo 3DS er ook een, genaamd Kirby: Battle Royale.

De game is een soort vervolg van Kirby: Fighters Deluxe maar kent toch een aantal verschillen. Zo is de camera heel anders opgesteld en wordt er in Kirby: Battle Royale 3D afgewisseld met een top-down view.  Kirby: Battle Royale zal op 23 november verschijnen voor de Nintendo 3DS.

What else?

De gehele Nintendo Direct kun je hieronder nog even in alle rust checken. Daaronder vind je de officiele statement van Nintendo zelf, met alle titels en dingetjes die aangekondigd zijn!

Nintendo Switch:
·        Super Mario Odyssey: Tijdens de presentatie werd nieuwe informatie over Mario’s komende avontuur onthuld, inclusief meer details over het verhaal, de locaties en spelstanden. Daarnaast onthulde Nintendo een speciale hardwarebundel met een downloadcode voor de game en rode Joy-Con-controllers in Mario-stijl. Er komt ook een set met een Nintendo Switch draaghoes (Super Mario Odyssey Edition) & Screen Protector beschikbaar. Super Mario Odyssey verschijnt op 27 oktober, exclusief voor de Nintendo Switch.
·        Xenoblade Chronicles 2: Dit gigantische vervolg verplaatst spelers naar de wereld Alrest die zich bevindt op de ruggen van Titans. De reis door de wolken begint als Xenoblade Chronicles 2 op 1 december verschijnt voor de Nintendo Switch. Naast de standaardversie kunnen fans ook een speciale editie van de game kopen. Deze bevat naast de game een sound selection cd, een speciale metalen gamehoes en een 220 pagina’s dik artbook met harde kaft. Op 1 december komt ook een Nintendo Switch Pro-controller beschikbaar met Xenoblade Chronicles 2-thema.
·        project OCTOPATH TRAVELER (werktitel): De Square Enix-producers van Bravely Default presenteren een nieuwe RPG die tot leven wordt gewekt met een mix van computergraphics, pixelart en visuele tovenarij. project OCTOPATH TRAVELER wordt wereldwijd uitgebracht in 2018, maar fans kunnen vandaag al een gratis demo proberen. Deze is te downloaden in de Nintendo eShop van de Nintendo Switch.
·        DOOM en Wolfenstein II: The New Colossus: Bethesda Softworks brengt de iconische DOOM en Wolfenstein II: The New Colossus naar de Nintendo Switch. De razendsnelle actie van DOOM arriveert deze winter, terwijl Wolfenstein II: The New Colossus in 2018 wordt uitgebracht.
·        Kirby Star Allies: De eerste Kirby-game voor de Nintendo Switch werd al aangekondigd tijdens de E3 van dit jaar. En Kirby blijkt een paar aardige tricks mee te brengen. Door hartjes naar vijanden te gooien, kunnen spelers maximaal drie ervan rekruteren als bondgenoten. Ook het mengen van vaardigheden om nieuwe krachten te krijgen is een belangrijk deel van de fun. Kirby Star Allies is geschikt voor één tot vier spelers en komt in de lente van 2018 naar de Nintendo Switch.
·        Splatoon 2: Het populaire Kelp Dome-level keert op 16 december terug als onderdeel van een gratis software-update. Een nieuw level genaamd Snapper Canal en een extra groot Plenzer-wapen verschijnen later.
·        ARMS: Vandaag verschijnt een gratis software-update die het mogelijk maakt de functies van knoppen te wijzigen en de nieuwe vechter Lola Pop toevoegt als speelbaar personage.
·        Fire Emblem Warriors: De populaire Lyndis (of “Lyn”, zoals haar metgezellen haar noemen) uit de Fire Emblem-game voor de Game Boy Advance is aangekondigd als speelbaar personage in Fire Emblem Warriors. Deze actierijke game verschijnt op 20 oktober voor de Nintendo Switch, ook als onderdeel van een speciale bundel.
·        Arcade Archives: Enkele van Nintendo’s klassieke arcadegames worden door HAMSTER Corporation naar de Nintendo Switch gebracht, beginnend met Arcade Archives: Mario Bros. op 27 september. Andere titels, zoals VS. Super Mario Bros.VS. Balloon FightVS. Ice ClimberVS. Pinball en VS. Clu Clu Land, komen binnenkort. Deze arcadegames bevatten subtiele verschillen die je niet treft in hun tegenhangers op de NES.
·        Snipperclips Plus: Geknipt om samen te spelen!: Deze uitgebreide versie van het originele puzzelspel bevat meer dan 30 nieuwe stages, nieuwe uitdagingen en nieuwe functies… en hij komt voor het eerst ook in de winkelschappen te liggen! Spelers die de originele, digitale versie van de game al hebben, kunnen alle nieuwe content als DLC aanschaffen in de Nintendo eShop. Snipperclips Plus: Geknipt om samen te spelen! is vanaf 10 november verkrijgbaar.
·        The Elder Scrolls V: Skyrim: Het open-wereld-meesterwerk van Bethesda Game Studios is binnenkort altijd en overal te spelen op de Nintendo Switch. The Elder Scrolls V: Skyrim verschijnt op 17 november.
·        Rocket League: Deze nieuwe versie van de populaire raketgedreven sport-actie-game bevat alle spelvarianten van het origineel, plus Nintendo Switch-exclusives, inclusief gevechtswagens en aanpassingsvoorwerpen in Nintendo-stijl. Draadloze, lokale multiplayer is ook aanwezig als Rocket League komende winter wordt uitgebracht.
·        Dragon Quest Builders: De populaire fantasy-game combineert de fun van bouwen met de gevechten van een actie-RPG. In de free build-stand van de Nintendo Switch-versie kunnen spelers op een Great Sabrecub rijden. Deze Sabrecub laat spelers sneller bewegen en zorgt dat verslagen vijanden speciale materialen achterlaten. Dragon Quest Builders verschijnt komende lente.
·        L.A. Noire: Rockstar Games brengt L.A. Noire op 14 november naar de Nintendo Switch, inclusief alle downloadable content, nieuwe verzamelvoorwerpen, agentenkostuums met nieuwe speciale vaardigheden, een Joy-Con-stand met gyroscopische gebarenbesturing, nieuwe brede en ‘over de schouder’ camerahoeken, en intuïtieve touchscreenbesturing voor portable onderzoeken.
·        NBA 2K18: Met grote gameplay-verbeteringen en verbluffende graphics, wordt NBA 2K18 een slamdunk voor sportfans wanneer hij op 15 september in de Nintendo eShop van de Nintendo Switch verschijnt. Vanaf 17 oktober ligt de fysieke versie in de winkelschappen.
·        EA SPORTS FIFA 18: De meest meeslepende, sociale en authentieke voetbalgame is overal te spelen op de Nintendo Switch. FIFA 18 verschijnt op 29 september.
·        WWE 2K18: Om het trio sportgames voor onderweg rond te maken, komt WWE 2K18 ook binnenkort naar de Nintendo Switch. Meer details hierover worden later onthuld.
·        Lost SphearDeze moderne kijk op traditionele RPG’s van Square Enix komt op 23 januari 2018 naar de Nintendo Switch.
·        Sonic Forces: Sluit je aan bij het verzet en vecht terug als Modern Sonic, Classic Sonic of een van de vele Hero-personages die spelers zelf kunnen maken in Sonic Forces, dat op 7 november verschijnt.
·        Resident Evil Revelations / Resident Evil Revelations 2: Het Nintendo Switch-aanbod wordt verrijkt met twee heerlijk griezelige survival horror-klassiekers wanneer Resident Evil Revelations en het vervolg Resident Evil Revelations 2 op 28 november verschijnen.
·        Flip Wars: Fans die momenteel genieten van de multiplayer-actie van Flip Warsworden binnenkort verwend met een gratis update. Deze update levert een nieuw level, nieuwe mechanieken, lokale, draadloze multiplayer, Class Matches en een nieuwe online*-gevechtsstand.
·        Morphies Law: In Morphies Law kunnen spelers van lichaam wisselen om andere vaardigheden te krijgen. Deze lokale en online* teamgebaseerde multiplayer-shooter verschijnt komende winter eerst als console-exclusive voor de Nintendo Switch.
·        Arena of Valor: Voer het commando over meer dan 35 dappere helden in deze free-to-start multiplayer online* arena-gebaseerde vechtgame. Stel samen met vrienden een krachtig team samen met Tanks, Assassins, Mages en Warriors, en vernietig de vijand tijdens realtime-gevechten. De betatestversie van Arena of Valorkomt deze winter gratis beschikbaar.
·        Nindies: De komende maanden verschijnen er tientallen indiegames. In september verschijnen bijvoorbeeld de ondergrondse platformactie van Steamworld Dig 2 en de golf-RPG Golf. Komende winter kunnen spelers de vier-speler-actiegame Nine Parchments en het combogebaseerde puzzelspel Battle Chef Brigade verwachten. In 2018 verschijnt Super Meat Boy Forever met willekeurig samengestelde levels. Ergens daarna volgt de tactische RPG Tiny Metal.
amiibo:
·        The Legend of Zelda Champions: Vier amiibo-figuurtjes van de uitverkorenen uit The Legend of Zelda: Breath of the Wild – Daruk, Mipha, Revali en Urbosa – verschijnen op 10 november als vierpak in de winkel. Wanneer de speler zo’n amiibo tijdens het spelen van de game gebruikt, verschijnt een speciaal hoofddeksel voor Link, gebaseerd op de Titaan die bij deze uitverkorene hoort. Andere functies van deze amiibo worden later onthuld.
Nintendo 3DS:
·        Pokémon Ultra Sun / Pokémon Ultra Moon: Deze nieuwe games laten spelers met een aanpasbaar hoofdpersonage een nieuw avontuur beginnen. Een nooit eerder verteld verhaal leidt tot grootschalige gebeurtenissen. De legendarische Pokémon die licht steelt, Necrozma, is getransformeerd in twee nieuwe vormen: Dusk Mane Necrozma, die bezit heeft genomen van Solgaleo, en Dawn Wings Necrozma, die bezit heeft genomen van Lunala. Wie de game al vroeg aanschaft, ontvangt een ‘special gift’ Rockruff**, die evolueert in een Dusk Form Lycanroc, nieuw in de wereld van Pokémon Ultra Sun en Pokémon Ultra Moon. Fans die de digitale versie van Pokémon Ultra Sun of Pokémon Ultra Moon aanschaffen vóór 10 januari, ontvangen 12 Quick Balls*. Tenslotte verschijnt op 17 november in Europa een cool, van Poké Ball-thema voorzien New Nintendo 2DS XL-systeem, op dezelfde dag als Pokémon Ultra Sun en Pokémon Ultra Moon.
·        Nintendo presents: New Style Boutique 3 – Styling Star: Beheer je eigen modesalon, ontmoet klanten en kleed ze aan met de stijlvolle outfits die bij ze passen. Dit keer kunnen de verhalen van klanten anders aflopen door de outfits die je ze hebt verkocht. Wordt een topstylist en werk met doorbrekende sterren! Nintendo presents: New Style Boutique 3 – Styling Star is vanaf 24 november verkrijgbaar voor de Nintendo 3DS.
·        Mario Party: The Top 100: voor de eerste keer kun je honderd van de beste mini-games uit de console-versies van Mario Party op een handheld spelen. Mario Party: The Top 100 ondersteunt lokaal Download Play, zodat vier spelers met elk een Nintendo 3DS-systeem samen van het spel kunnen genieten, waarvoor slechts één Game Card nodig is. Maak een reis door alle ondeugden, magie en herinneringen uit de serie als de game in januari 2018 in Europa arriveert.
·        Kirby: Battle Royale: Kirby doet mee aan een toernooi tegen zijn zwaarste tegenstander ooit… hijzelf! De nieuwe game van het roze bolletje biedt diverse vechtvormen voor één of meer spelers. Kirby: Battle Royale verschijnt op 3 november in Europa. Fans kunnen nu naar de website van Nintendo om Kirby’s 25e verjaardag te vieren en te stemmen voor hun favoriete kopieerbare vaardigheid!
·        LAYTON’S MYSTERY JOURNEY: Katrielle en het miljonairscomplot: Katrielle Layton, dochter van de vermaarde Professor Layton, zit op de zaak! Detectives die de game op een Nintendo 3DS-systeem spelen, ontvangen een exclusief in-game Flora-kostuum. De game komt beschikbaar op 6 oktober.
·        Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowsers onderdanenWanneer deze game op 6 oktober verschijnt, kunnen spelers de nieuwe amiibo van Goomba en Koopa Troopa – of de reeds verschenen Boo-amiibo – gebruiken voor extra stempelvellen die voorwerpen opleveren in beide standen van de game. Meer informatie over de compatibiliteit met amiibo volgt binnenkort.
·        Minecraft: New Nintendo 3DS Edition: Fans van Minecraft krijgen een nieuwe manier om deze populaire bouwgame te spelen wanneer hij voor de New Nintendo 3DS-systemen verschijnt. Deze portable versie van de game voorziet in zowel de Survival- als Creative-stand, vijf skin packs en twee texture packs. Minecraft: New Nintendo 3DS Edition komt binnenkort beschikbaar in de Nintendo eShop en later in de winkels.
·        Nintendo SelectsVergeet het niet: op 13 oktober wordt de Nintendo Selects-reeks uitgebreid met drie nieuwe titels: Super Mario 3D LandKirby Triple Deluxe en Luigi’s Mansion 2. Ze verschijnen op dezelfde dag als de New Nintendo 3DS XL: Super Nintendo Entertainment System Edition.
·        The Alliance Alive: De levenswegen van negen personages komen samen in deze old-school RPG van de role-playing-meesters bij ATLUS. The Alliance Alive verschijnt begin 2018 exclusief in de Nintendo eShop.
·        Etrian Odyssey V: Beyond the Myth: Fans van de Etrian Odyssey-serie kunnen vanaf vandaag een gratis demo van Etrian Odyssey V: Beyond the Myth downloaden in de Nintendo eShop van de Nintendo 3DS, dus ruim voordat de game in de herfst verschijnt.
·        Twee nieuwe games, twee geliefde series: de volgende game in de Ace Attorney-serie, Apollo Justice: Ace Attorney, verschijnt in november, terwijl het actierijke Fire Emblem Warriors op 20 oktober wordt uitgebracht, alleen voor New Nintendo 3DS-systemen.

Laat een antwoord achter