Super Mario Odyssey

Nintendo maakte tijdens hun spotlight event bekend dat Super Mario Odyssey op 27 oktober uit komt voor de Switch.

In de onderstaande trailer is te zien hoe Mario met zijn pet bezit kan nemen van allerlei vijanden en objecten in de game en deze kan besturen. Zo zien we hem veranderen in een Goomba en zelfs een T-Rex! Tevens is bekend gemaakt dat deze Super Mario-game een multiplayer gaat krijgen.

Metroid Prime 4

Mooi nieuws van Nintendo, want de Japanse console en gamemaker vertelde dat Metroid Prime 4 in ontwikkeling is voor de Switch.

Helaas is er verder weinig naar buiten gekomen van de game. Het is wel bekend dat Retro Studios, welke de eerste drie delen hebben ontwikkeld, niet bezig is met deze game.

De veelgeprezen Metroid Prime-games namen de gameplay van Metroid, staken deze in een driedimensionaal jasje en maakten er een first person shooter van.

Metroid: Samus Returns

Naast de aankondiging van Metroid Prime 4, kwam Nintendo met nog meer Metroid nieuws!

Metroid: Samus Returns is een remake van de gameboy-game Metroid 2: Return of Samus voor de Nintendo 3DS. De game is een 2D-platformer met 3D-graphics en wordt ontwikkeld door ontwikkelaar Mercury Steam. Deze is onder meer bekend van Castlevania: Lords of Shadow 1 en 2. Aan de game werken ook twee componisten mee die al vanaf Super Metroid de muziek van de reeks voor hun rekening nemen.

Yoshi

Yoshi was ook van de partij, en er werd bekend gemaakt dat wij in 2018 de game voor de Switch mogen verwachten.

In de onderstaande trailer is te zien hoe een pluizige Yoshi zich een weg springt en slikt door omgevingen die je van twee kanten kunt bekijken. Ook kan Yoshi zijn kenmerkende eieren verzamelen en gooien.

Kirby

Kirby zal zijn ronde lijf ook weer tonen op de Nintendo Switch, en deze game zal ergens in 2018 op de markt moeten komen.

In de korte trailer, welke je hieronder kunt checken, zien we dat het om een side-scrolling co-op platformer gaat. Naast Kirby’s gebruikelijke kracht om vijanden op te zuigen kan hij ze nu converteren naar zijn kant, zodat ze met Kirby meevechten. Deze vijanden kunnen zowel door de A.I. als een extra speler worden bestuurd.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild DLC

Dat er DLC voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild zou verschijnen is bekend. Nu zijn dan ook de details bekend gemaakt omtrent deze uitbreidingen.

De eerste uitbreiding heet The Master Trials en verschijnt op 30 juni. De tweede uitbreiding heeft The Champions’ Ballad en komt ergens deze winter uit.

Beide uitbreidingen komen zowel voor de Switch- als Wii U-versies van Breath of the Wild beschikbaar. Hieronder krijg je een indruk van de aankomende DLC:

Mario & Luigi: Superstar Saga

Nintendo heeft een remake van de GBA-game Mario & Luigi: Superstar Saga aangekondigd voor 3DS.
Dit is de klassieke Game Boy Advance-rpg (en tevens het eerste deel in de Mario & Luigi-reeks), maar dan met verbeterde graphics en nieuwe gameplay. Naast dat spelers de game met Mario en Luigi spelen, wordt er ook geschakeld naar de minions van Bowser. Spelers besturen deze vijanden ook en houden er zelfs gevechten mee. De game komt op 6 oktober naar 3DS.

Pokémon

Wat is nu een Nintendo console zonder Pokémon? GameFreak kondigde aan dat de Switch een Pokémon-rpg zal krijgen.
Helaas zijn er nog geen beelden getoond en het is ook niet bekend hoe de game gaat heten. Het is niet duidelijk wanneer Nintendo of GameFreak meer informatie over de geheimzinnige titel bekendmaken.Wel maakt GameFreak duidelijk dat het een game in de ‘mainline’ Pokémon-reeks is. Voorheen kwamen deze games nooit uit op consoles van Nintendo, alleen op handhelds.

Rocket League

Een super mooi nieuwtje is dat het populaire autovoetbalspel Rocket League voor de Nintendo Switch is aangekondigd. In het begin van het Spotlight event kregen we beelden van de game op de Nintendo switch.

De Switch krijgt tijdens de feestdagen dit jaar een eigen versie van Rocket League. Net zoals de versie voor de consoles en PC spelen twee teams een potje autovoetbal tegen elkaar, met de bedoeling om na 5 minuten vaker gescoord te hebben dan je tegenstander.

Spelers op de Switch versie kunnen cross-platform met andere versies van de gamen spelen en op een lokaal netwerk tegen andere Switch-spelers. De Switch-versie krijgt exclusieve auto’s en cosmetics, waaronder een Mario- en Luigi-hoed.

Tot slot

Oke, we mogen dit jaar niet een heleboel nieuwe exclusieve titels verwachten op de Switch, maar toch komt Nintendo met genoeg nieuwe titels voor het volgende jaar. Games als Yoshi, Kirby, Metroid Prime 4 en een eventuele Super Smash Bros. zullen ervoor zorgen dat de console een succes wordt in hun eigen marktsegment. De potentie van de Switch is natuurlijk sowieso al groot, en wij zijn benieuwd welke thirdparties hierin mee gaan. Het is een goed signaal dat er games als FIFA 18, Rocket League en Skyrim naar deze draagbare krachtpatser komen, en hierdoor wordt de markt voor Nintendo ook alleen maar groter.

Wil je het hele evenement nog terug zien? Check dan onderstaande video!

 

3 reacties

Laat een antwoord achter