Parsec en Ubisoft kondigen samenwerking aan voor streamen van games

Ubisoft gaat gebruikmaken van de hoogwaardige peer-to-peer streamingtechnologie van Parsec om toekomstige streamingervaringen te versterken.

Parsec, ontwikkelaar van diens high-performance, peer-to-peer, remote streaming technologie en toonaangevende videogameontwikkelaar en -uitgever Ubisoft kondigen een strategische samenwerking aan. Deze samenwerking gaat nieuwe game-ervaringen in de producten en services van Ubisoft mogelijk maken. Ubisoft gaat gebruikmaken van de baanbrekende technologie van Parsec om toekomstige inspanningen op het gebied van gamestreaming te verbeteren en om in-game ervaringen, demonstraties, evenementen en meer te versterken.

“We stemmen de technologie van Parsec af op een zo perfect mogelijke gamestreamingervaring. Ubisoft is de creatieve kracht achter enkele van de meest innovatieve, technisch baanbrekende ervaringen in games, en we kunnen niet wachten om te zien wat hun team bereikt met ons platform.”

Chris Dickson, medeoprichter en CTO van Parsec

Eerder in juli werkte Ubisoft samen met Parsec om gamedemonstraties van Watch Dogs Legion en Assassin’s Creed Valhalla op afstand te ondersteunen als onderdeel van Ubisofts online showcase Ubisoft Forward. In de loop van het meerdaagse evenement kregen meer dan 1.000 media en videogame-professionals de kans om deze baanbrekende nieuwe titels vanaf huis te spelen. Dankzij deze nieuwe samenwerking kan Ubisoft voortbouwen op het succes van Ubisoft Forward en nieuwe, inventieve streamingervaringen creëren met behulp van de technologie van Parsec.

“We zijn verheugd om samen te werken met Parsec. De streamingtechnologie die ze hebben ontwikkeld, biedt spelers een nieuwe manier om videogames te ontdekken en dit tegelijkertijd in optimale kwaliteit te ervaren. Door deze samenwerking versterken we onze streamingmogelijkheden voor onze interne en externe platformen.”

Stéphanie Perotti, VP Online Services bij Ubisoft

De lage latency, hoge framerate en ultra-high-definition (UHD) mogelijkheden van Parsec sluiten precies aan op de hedendaagse eisen van zowel spelers als gameontwikkelaars. Sinds Parsec for Teams in maart werd gelanceerd, werkt Parsec samen met toonaangevende gameontwikkelaars, -uitgevers, conferenties, toernooien en exposities om game-ervaringen op afstand mogelijk te maken. De strategische samenwerking gaat direct van start en stelt Ubisoft in staat om volledig gebruik te maken van de onderliggende technologie van Parsec.

Ook interessant
Nieuwe trailer voor Mortal Kombat 11 Ultimate laat gevecht Rambo vs. Terminator zien!
NL / EN